Προγράμματα Οικογενειακής Διαμεσολάβησης Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2016

Τρίτη, 12/01/2016

10ο Δωρεάν Εργαστήρι Οικογενειακής Διαμεσολάβησης

15 & 16 Ιανουαρίου 2016

Σας ενημερώνουμε για το νέο εργαστήρι (workshop) Οικογενειακής Διαμεσολάβησης που διοργανώνει το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιά (ΚΕ.ΔΙ.Π.), όπου καλείστε να συμμετέχετε ως μέρη, δικηγόροι και παρατηρητές, σε μια προσομοίωση σε πραγματικό, κατά το δυνατόν, χρόνο.

Τον ρόλο των διαμεσολαβητών θα έχουν διαμεσολαβητές, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση στο ΚΕΔΙΠ. Στο συγκεκριμένο εργαστήρι, εκτός της προσομοίωσης και της ομαδικής συζήτησης που θα ακολουθήσει, θα παρουσιαστούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΕΔΙΠ στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση (Α&Β Επίπεδο).

Επίσης στο εργαστήρι, θα είναι προσκεκλημένοι διαμεσολαβητές οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει οικογενειακές διαμεσολαβήσεις στους χώρους του ΚΕΔΙΠ και θα μας αναλύσουν την εμπειρία τους. Το εργαστήρι θα λάβει χώρα το διήμερο 14 & 15 Ιανουαρίου 2015 και ώρες: Παρασκευή: 5:30μ.μ. έως 8:30μ.μ. και Σάββατο: 10:00π.μ. έως 4:00μ.μ. Το εργαστήρι προσφέρεται δωρεάν από διαπιστευμένους εκπαιδευτές. Σε αυτό μπορούν να συμμετέχουν διαμεσολαβητές που έχουν ολοκληρώσει την βασική εκπαίδευση σε οποιοδήποτε φορέα κατάρτισης διαμεσολαβητών. Οι θέσεις για το εργαστήρι είναι 18 (μέρη και δικηγόροι) και 4-8 θέσεις για τους ρόλους των διαμεσολαβητών, προτεραιότητα θα έχουν όσοι δεν είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στα προηγούμενα εργαστήρια, σύμφωνα με τη σειρά που θα δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους με emails ή τηλεφωνικά. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή/διαθεσιμότητα από 17/12/2015 έως 12/1/2016. Η παρουσία των συμμετεχόντων είναι υποχρεωτική και για τις δύο ημέρες.

Επιμέλεια εργαστηρίου : Σπύρος Λειβαδόπουλος

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚO ΣΕΜΙΝΑΡΙO ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ

1ο Επίπεδο « Εισαγωγή στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση»
(9ος κύκλος εκπαίδευσης)
29, 30 & 31 Ιανουάριου 2016

Το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιώς (ΚΕ.ΔΙ.Π.) σε συνεργασία με τον διεθνούς φήμης μη κερδοσκοπικό φορέα οικογενειακής διαμεσολάβησης “MiΚΚ e.V.” (http://www.mikk-ev.de/english/englisch/) διοργανώνει τριήμερο σεμινάριο στην οικογενειακή διαμεσολάβηση (family mediation) στα Ελληνικά με τίτλο «Εισαγωγή στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση» (Introduction to family mediation), διάρκειας 20 ωρών.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί τις ημέρες Παρασκευή 29/1 από 16:00 έως 20:30, Σάββατο 30 και Κυριακή 31/1/ 2016 από τις 9:00 π.μ έως τις 18:00 μ.μ.

Εκπαιδευτές : Σπύρος Λειβαδόπουλος – Μαρία Χατζηλεωνίδα
Κόστος συμμετοχής: 450 Ευρώ.
Δηλώσεις συμμετοχής έως 25/1/2016

Για το πρόγραμμα εκπαίδευσης στην οικογενειακή διαμεσολάβηση (1o επίπεδο), το ΚΕΔΙΠ συνεργάστηκε με την Γερμανική εταιρεία διεθνών διαμεσολαβήσεων και εκπαιδεύσεων MIKK e.v. H Μikk e.v. έχει διακριθεί για την δραστηριότητα της στον τομέα των οικογενειακών διαμεσολαβήσεων λαμβάνοντας βραβεία από τους οργανισμούς Germany Land Of Ideas και Association for conflict resolution International Chapter. Το 2011 μέσω του προγράμματος ΤΙΜ ( training in international family mediation) της Ε.Ε. ανατέθηκε στη Μikk να εκπαιδεύσει περί τους 70 διαμεσολαβητές από διάφορα κράτη της Ευρώπης σε κοινό πρόγραμμα εκπαίδευσης στην οικογενειακή διαμεσολάβηση (http://www.mikk-ev.de/english/englisch/). Η Mikk e.v εξειδικεύεται στην διεθνή οικογενειακή διαμεσολάβηση και εκπαιδεύει διαμεσολαβητές από διαφορετικά κράτη στο συγκεκριμένο είδος διαμεσολάβησης. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης του 1ου επιπέδου αποτελεί εισαγωγή στην οικογενειακή διαμεσολάβηση. Διαρκεί τρεις ημέρες και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων : Επίπεδα και δυναμική συγκρούσεων στην οικογένεια- Στάδια κατά τη διάσταση και το διαζύγιο, θεματική περιπτώσεων διαμεσολάβησης κατά τη διάσταση και μετά το διαζύγιο, εργαλεία και μεθοδολογία στη διαμεσολάβηση οικογενειακών υποθέσεων, διαχείριση της επικοινωνίας στην οικογενειακή διαμεσολάβηση, συμφωνίες σε θέματα που ρυθμίζουν τις σχέσεις γονέων – παιδιών, συμφωνίες σε οικονομικά ή περιουσιακά θέματα, «μεικτές» οικογένειες, διασυνοριακή οικογενειακή διαμεσολάβηση, πρακτικές ασκήσεις και παίγνια ρόλων. Το ως άνω πρόγραμμα έχει ως σκοπό να εισάγει τους διαμεσολαβητές στην οικογενειακή διαμεσολάβηση τονίζοντας τις ιδιαιτερότητες , τις απαιτήσεις αλλά και την μεθοδολογία στο συγκεκριμένο είδος διαμεσολάβησης. Το πρόγραμμα διδάσκεται στα Ελληνικά και είναι προσαρμοσμένο στην Ελληνική πραγματικότητα με παίγνια ρόλων που προσομοιάζουν σε αληθινές υποθέσεις. Η επιμέλεια του συγκεκριμένου προγράμματος έχει γίνει από τους εκπαιδευτές : 1) Dr. Jamie Walker (http://jamiewalker.net/index/index.php) και 2) Σπύρο Λειβαδόπουλο.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚO ΣΕΜΙΝΑΡΙO ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ

2ο Επίπεδο
(4ος κύκλος εκπαίδευσης)
12, 13 & 14 Φεβρουαρίου 2016

Το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιώς (ΚΕ.ΔΙ.Π.) διοργανώνει εκ νέου τριήμερο σεμινάριο στην οικογενειακή διαμεσολάβηση (family mediation) στα Ελληνικά με τίτλο «Οικογενειακή Διαμεσολάβηση 2ο επίπεδο ».

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Παρασκευή 12, Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016.

Το σεμινάριο θα γίνεται καθημερινά κατά τις άνω ημερομηνίες από 9.00 π.μ. έως 6.00 μ.μ. και μετά το τέλος του σεμιναρίου θα χορηγηθεί σχετικό πιστοποιητικό συμμετοχής.
Η ύλη του σεμιναρίου αποτελεί τμήμα εγκεκριμένης εκπαίδευσης στην οικογενειακή διαμεσολάβηση, η αξιολόγηση της οποίας έχει εγκριθεί από το διεθνή οργανισμό I.M.I. (International Mediation Institute).
Το σεμινάριο Οικογενειακής Διαμεσολάβησης 2ο επίπεδο απευθύνεται σε διαπιστευμένους/ πιστοποιημένους διαμεσολαβητές του ΥΔΔAΔ , οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει το πρώτο επίπεδο εκπαίδευσης “Εισαγωγή στην οικογενειακή στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση” στο ΚΕΔΙΠ ή έχουν αντίστοιχα ολοκληρώσει σεμινάριο 20 ωρών σε οποιοδήποτε αναγνωρισμένο φορέα κατάρτισης και εκπαίδευσης διαμεσολαβητών της Ελλάδας ή του εξωτερικού.

Εκπαιδευτές : Maria Damianakis – Σπύρος Λειβαδόπουλος
Κόστος συμμετοχής: 650 Ευρώ.
Δηλώσεις συμμετοχής έως 25/1/2016

2ο Επίπεδο εκπαίδευσης στην οικογενειακή Διαμεσολάβηση

Το ΚΕΔΙΠ θέλοντας να δώσει συνέχεια στη εκπαίδευση της οικογενειακής διαμεσολάβησης και κατόπιν απαίτησης των αποφοίτων του 1ου επιπέδου , προχώρησε το Νοέμβριο του 2014 στη συνεργασία με την διεθνούς φήμης διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια ΙΜΙ, FMC (Family Mediation Canada) και εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών κα. Μαρία Δαμιανάκη (Maria Damianakis) (http://www.imimediation.org/mary-damianakis). Η Μαρία Δαμιανάκη κατάγεται από την Κρήτη αλλά ζει και εργάζεται στον Καναδά όπου έχει περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στην οικογενειακή, επιχειρηματική (διαφορές στο χώρο εργασίας) και κοινωνική διαμεσολάβηση. Είναι Πρόεδρος της επιτροπής για την οικογενειακή διαμεσολάβηση του διεθνούς οργανισμού International Mediation Institute (IMI). Είναι μέλος επί σειρά ετών της επιστημονικής επιτροπής για την πιστοποίηση διαμεσολαβητών στον Καναδά με έμφαση στα διεθνή προγράμματα πιστοποίησης. Το 2007 ανέπτυξε τα κριτήρια πιστοποίησης για τους διαμεσολαβητές οικογενειακών διαφορών στον διεθνή οργανισμό I.M.I. (International Mediation Institute). Έχει εκπαιδεύσει Δικαστές Ανωτάτων Δικαστηρίων, δικηγόρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και συμβολαιογράφους στη διαμεσολάβηση σε διάφορες χώρες στην Ασία, Ευρώπη, Βόρεια και Νότια Αμερική. Είναι σύμβουλος Κυβερνήσεων διαφόρων Κρατών σε θέματα ανάπτυξης πολιτικών σχετικά με τη διαμεσολάβηση και την εξωδικαστική επίλυση διαφορών. Έχει στο ενεργητικό της πάνω από 2500 διαμεσολαβήσεις σε οικογενειακές διαφορές. Υπήρξε για πολλά χρόνια Πρόεδρος του FMC και κατά τη διάρκεια της θητείας της καθιερώθηκε το πρόγραμμα πιστοποίησης για τη διαμεσολάβηση σε θέματα που αφορούν ηλικιωμένους γονείς(eldermediation).Είναι, επίσης, ιδρυτικό μέλος των MediatorsBeyondBorders και μέλος του Δ.Σ. του ACR (Association for Conflict Resolution).

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι τμήμα εγκεκριμένου προγράμματος ΙΜΙ στην οικογενειακή διαμεσολάβηση, αποτελεί συνέχεια και εμβάθυνση του προγράμματος του 1ου επιπέδου με πολλά πρακτικά παραδείγματα, βίντεο, ασκήσεις και παιχνίδια ρόλων. Το Πρόγραμμα διαρκεί τρείς (3) ημέρες και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει : Θέματα έλεγχου καταλληλότητας της υπόθεσης και τρόπους αντιμετώπισης από τον οικογενειακό διαμεσολαβητή, περιπτώσεις αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας, τη «φωνή του παιδιού» στη διαμεσολάβηση, ψυχολογικές επιπτώσεις του διαζυγίου στους γονείς και στα παιδιά, αντιμετώπιση δύσκολων συναισθηματικών καταστάσεων κατά τη διαμεσολάβηση, διευκόλυνση συμφωνιών σε περιουσιακά και οικονομικά θέματα κα. Το πρόγραμμα διδάσκεται στα Ελληνικά. Επιμέλεια Προγράμματος: κα. Μαρία Δαμιανάκη.

Το ΚΕΔΙΠ επίσης προσφέρει σε όσους έχουν παρακολουθήσει τα ως άνω εκπαιδευτικά προγράμματα, τη δυνατότητα να συμμετέχουν δωρεάν σε εκπαιδευτικά εργαστήρια 10 ωρών τόσο για το 1ο όσο και για το 2ο επίπεδο αντίστοιχα. Τα προγράμματα έχουν μέχρι στιγμής παρακολουθήσει περί τους 75 διαμεσολαβητές για το 1ο επίπεδο και περί τους 43 διαμεσολαβητές για το 2ο επίπεδο.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του ΚΕΔΙΠ.

Με εκτίμηση
Στέλιος Ι. Μανουσάκης
Διευθυντής ΚΕΔΙΠ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ