Συντονιστική Επιτροπή για την προώθηση της Διαμεσολάβησης

Η Συντονιστική Επιτροπή για την προώθηση της Διαμεσολάβησης έχει ως αντικείμενο τον συντονισμό των δράσεων και ενεργειών για την προώθηση, διάδοση και εμπέδωση του θεσμού της Διαμεσολάβησης στην Ελλάδα και συγκροτήθηκε με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπο Αθανασίου.

Σύμφωνα με την απόφαση η Συντονιστική Επιτροπή αποτελείται από τους:

1. Νικόλαο Κανελλόπουλο του Δημητρίου, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ως Πρόεδρο.

2. Λάμπρο Κοτσίρη του Ευσταθίου, Ομότιμο Καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρο της Επιτροπής Πιστοποίησης Διαμεσολαβητών, με αναπληρώτρια του την Ζωή Γιαννόπουλου του Ευριπίδη, Δικηγόρο Θεσσαλονίκης, Διαπιστευμένη Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών.

3. Στυλιανό Μανουσάκη του Ιωάννου, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς, Διευθυντή του Κέντρου Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών Πειραιώς (Κ.Ε.Δ.Ι.Π.), με αναπληρωτή του τον Χρίστο Τσάλλο του Αγγέλου, Δικηγόρο Πειραιώς, Συντονιστή Ενεργειών Κατάρτισης του Κέντρου Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών Πειραιώς (Κ.Ε.Δ.Ι.Π.).

4. Νικόλαο Βαλεργάκη του Εμμανουήλ, Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Θεσσαλονίκης, με αναπληρώτρια του την Δέσποινα Παπαδογεωργάκη του Κωνσταντίνου, Δικηγόρο Αθηνών, Διαπιστευμένη Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών.

5. Φώτιο Κωτσή του Αντωνίου, Δικηγόρο Αθηνών, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Αθηναϊκού Κέντρου Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», με αναπληρωτή του τον Σπυρίδωνα Αντωνέλο του Δημητρίου, Δικηγόρο Αθηνών, Διαπιστευμένο Εκπαιδευτή Διαμεσολαβητών.

6. Τρύφωνα Τσάτσαρο του Χρήστου, Δικηγόρο Λάρισας, Διευθυντή Κατάρτισης του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Λάρισας, με αναπληρωματή του τον Γεώργιο Νασιακόπουλο του Νικολάου, Δικηγόρο Λάρισας.

7. Μαρία Αρβανίτη του Διονυσίου, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας καιΑνθρωπίνων Δικαιωμάτων, με αναπληρώτρια της την Βασιλική Αρβανιτοπούλου του Ιωάννη, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού, Οργάνωσης και Λειτουργίας Δικαιοσύνης της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

8. Δημήτριο Μάντζο του Σωτηρίου, Δικηγόρο Αθηνών, Ειδικό Συνεργάτη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με αναπληρώτρια του την Θεοδώρα Πολυζώη του Θεοδώρου, Δικηγόρο Αθηνών, Ειδική Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ως μέλη.

9. Ιωάννη Ζαμπούκη του Κωνσταντίνου, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Δικηγόρος, Πρόεδρος και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Αλεξανδρούπολης, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής, με αναπληρώτριες την Ευπραξία Αυλογιάρη του Ιωάννη, Δικηγόρο, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, Διευθύντρια Κατάρτισης του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Αλεξανδρούπολης και την Ζαχαρούλα Τσιρτσίδου του Βασιλείου, Δικηγόρο, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Συντονίστρια Ενεργειών Κατάρτισης του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Αλεξανδρούπολης.

Χρέη γραμματέα της Συντονιστικής Επιτροπής θα εκτελεί το μέλος Δημήτριος Μάντζος του Σωτηρίου.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ