Ημερίδα για τη Διαμεσολάβηση και τη Δικαστική Μεσολάβηση στα Τρίκαλα

Παρασκευή, Δεκέμβριος 12, 2014 - 17:45

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Τρικάλων και το Πρωτοδικείο Τρικάλων συνδιοργανώνουν το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2014 ημερίδα για τη Διαμεσολάβηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Τρικάλων, με προεδρεύοντα τον  Γεώργιο Ορφανίδη, Καθηγητή Πολιτικής Δικονομίας στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ημερίδα για τη Διαμεσολάβηση και τη Δικαστική Μεσολάβηση στα Τρίκαλα

Παρασκευή, 12/12/2014

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Τρικάλων και το Πρωτοδικείο Τρικάλων συνδιοργάνωσαν το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2014 ημερίδα για τη Διαμεσολάβηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Τρικάλων, με προεδρεύοντα τον  Γεώργιο Ορφανίδη, Καθηγητή Πολιτικής Δικονομίας στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την ημερίδα χαιρέτισε ο παριστάμενος Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νικόλας Κανελλόπουλος, η κ. Ελευθερία Κώνστα, Πρόεδρος Πρωτοδικών, Προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Τρικάλων, καθώς και ο κ. Δημήτριος Κοντογιάννης, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων.

Παρόντες κατά την έναρξη των εργασιών της ημερίδας ήταν και οι βουλευτές Τρικάλων κ.κ. Ηλίας Βλαχογιάννης και Μιχάλης Ταμήλος, καθώς και ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτριος Παπαστεργίου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του το σύνολο του νομικού κόσμου της περιοχής καθώς και πολίτες που ενδιαφέρονται για το θεσμό και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στην επίλυση αστικών και εμπορικών υποθέσεων.

Ακολούθησαν οι παρακάτω εισηγήσεις:

«Διαμεσολάβηση ως εναλλακτική μορφή επίλυσης διαφορών»
Γεώργιος Ορφανίδης, Καθηγητής Πολιτικής Δικονομίας στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Η Διαδικασία της Διαμεσολάβησης (ν. 3898/2010) και τα προτερήματά της»
Σπύρος Αντωνέλος, Δικηγόρος, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής, Διαπιστευμένος Εκπαιδευτής Διαμεσολαβητών ΑΚΚΕΔ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, Συγγραφέας.

«Ο ρόλος των εμπλεκομένων στη διαδικασία της Διαμεσολάβησης (Δικηγόρων, Διαμεσολαβητών και Μερών)» 
Μαρίνα Αρσενοπούλου, Δικηγόρος, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, μέλος εκπαιδευτικής ομάδας CEDR, Εκπαιδεύτρια στο Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Λάρισας.

«Ο Δικαστής ως «συμφιλιωτής» κατά το σύστημα του ΚΠολΔ πριν την εισαγωγή του άρθρου214 β ΚΠολΔ»
Βαρβάρα Πάπαρη, Εφέτης Λάρισας.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ