Ημερίδα για τη Διαμεσολάβηση στην Κατερίνη

Σάββατο, Δεκέμβριος 6, 2014 - 18:00

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης και το Επιμελητήριο Πιερίας συνδιοργανώνουν το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014 στην πόλη της Κατερίνης ημερίδα για το θεσμό της Διαμεσολάβησης. Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των δικηγόρων και των πολιτών της περιοχής σχετικά με το νέο θεσμό και τα πλεονεκτήματά του.

Ημερίδα για τη Διαμεσολάβηση στην Κατερίνη

Σάββατο, 06/12/2014

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης και το Επιμελητήριο Πιερίας συνδιοργάνωσαν το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014 στην πόλη της Κατερίνης ημερίδα για το θεσμό της Διαμεσολάβησης.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των δικηγόρων και των πολιτών της περιοχής σχετικά με το νέο θεσμό και τα πλεονεκτήματά του.

Στην ημερίδα συμμετείχαν εξειδικευμένοι επιστήμονες – νομικοί, οι οποίοι παρουσίασαν ο καθένας από την πλευρά του τα υπέρ της εφαρμογής της διαμεσολάβησης. Το γενικό συντονισμό της ημερίδας είχε η δικηγόρος και μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης Αφροδίτη Αργυροπούλου.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, υπογράμμισε πως το Επιμελητήριο πιστεύει στη στήριξη του θεσμού της διαμεσολάβησης, ο οποίος θα διευκολύνει την ταχύτερη και οικονομικότερη απονομή της δικαιοσύνης, αλλά και την καλλιέργεια ανάλογης κουλτούρας για τον Έλληνα επιχειρηματία, προκειμένου να προσεγγίζει τις διαφορές του με αντίληψη συναίνεσης.

Επιπλέον, ο κ. Χατζηχριστοδούλου σημείωσε πως όπως ο εμπορικός κόσμος είναι έτοιμος να στηρίξει το νέο θεσμό, έτσι πρέπει να τον στηρίξει και η πολιτεία. Επιμελητήριο και Δικηγορικός Σύλλογος έχουν συστήσει μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, με αντικείμενο τη διαμεσολάβηση και έκλεισε λέγοντας: «Εύχομαι από καρδιάς όλοι μας να υπηρετήσουμε με συνέπεια και σοβαρότητα αυτό το θεσμό, ώστε να λειτουργεί παράλληλα με τα δικαστήρια συμβάλλοντας στην απονομή της δικαιοσύνης».

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπρόεδρος Αντώνιος Παπαντωνίου. Ο κ. Παπαντωνίου τόνισε πως βασικός στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση νομικού κόσμου και πολιτών και σημείωσε πως η διαμεσολάβηση χαρακτηρίζεται από ταχύτητα, χαμηλό κόστος και αποφυγή εντάσεων και δημοσιοποίησης ευαίσθητων προσωπικών ζητημάτων. Γι’ αυτό και ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης είναι απόλυτα θετικός απέναντι σ’ αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο επίλυσης διαφορών και θα πρωτοστατήσει στην καθιέρωση του θεσμού.

Ο κύριος κορμός της ημερίδας ξεκίνησε με την προβολή βίντεο, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την προσομοίωση μιας διαδικασίας διαμεσολάβησης ανάμεσα σε δυο αντικρουόμενα μέρη.

Ακολούθησαν οι εισηγήσεις από τους ομιλητές και συγκεκριμένα από τον ομότιμο καθηγητή της Νομικής Σχολικής του ΑΠΘ, αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και Πρόεδρο της Επιτροπής Πιστοποίησης Λάμπρο Κοτσίρη, το Δικηγόρου και Ειδικό Συνεργάτη του Γ.Γ. του Υπ. Δικαιοσύνης Δημήτρη Μάντζο, τη Ζωή Γιαννοπούλου, την Έλενα Κολτσάκη και τη Νανά Παπαδογεωργάκη, Δικηγόρους και Διαπιστευμένες Διαμεσολαβήτριες και τη Σταματία Τρικαλλίδη, Πρόεδρο Πρωτοδικών Πρωτοδικείου Κατερίνης.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις εργασίες της ημερίδας παρακολούθησε αρκετά μεγάλος αριθμός δικηγόρων και πολιτών, οι οποίοι έθεσαν και τα ερωτήματά τους στους εισηγητές. Μεταξύ αυτών, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σ. Μαυρίδου, ο περιφερειακός σύμβουλος Στ. Μπιτόπουλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης Θ. Λιακόπουλος, ο πρόεδρος του Ν.Τ. του ΤΕΕ Πιερίας Τ. Τασιούλας και οι δημοτικοί σύμβουλοι Π. Μακρίδου και Χ. Λιανός.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ