1ος Κύκλος Εκπαίδευσης Δικηγόρων - Νομικών Παραστάτων στη Διαμεσολάβηση

Δευτέρα, 14/09/2015

Προγράμματα Εκπαίδευσης Δικηγόρων-Νομικών Παραστατών στη Διαμεσολάβηση από το "ΑΚΚΕΔ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ", με τους Έμπειρους Έλληνες Δικηγόρους Διαμεσολαβητές και διεθνώς καταξιωμένους Εκπαιδευτές Σπύρο Αντωνέλο, Ελένη Πλέσσα και Ειρήνη Ματσούκα της Εταιρίας "RESOLVE".

Σχετικά με τη Διαμεσολάβηση (ν. 3898/2010) έχουν καλλιεργηθεί πολλοί μύθοι. Εμείς σας διδάσκουμε την πραγματικότητα και τα oφέλη της για τους Έλληνες Δικηγόρους και πελάτες. 

Ελάτε να εκπαιδευτείτε στην αξιοποίηση της.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ:

- Τι είναι η Διαμεσολάβηση (ν. 3898/2010) και πως πραγματοποιείται;

- Είναι η Διαμεσολάβηση εργαλείο καθημερινής χρήσης και σύντομων  εισπράξεων αμοιβής για τον Έλληνα Δικηγόρο;

- Γιατί συμφέρει το Δικηγόρο και τον πελάτη - εντολέα του να είναι αυτή το πρώτο βήμα στην αντιμετώπιση μίας ιδιωτικής διαφοράς;

- Είναι το πιο αποτελεσματικό και οικονομικό μέσο για την απόκτηση εκτελεστού τίτλου;

- Σε τι διαφέρει ο ρόλος του Δικηγόρου-Νομικού Παραστάτη στο δικαστήριο από τον ρόλο του στη Διαμεσολάβηση;

- Ποια είναι τα όρια της εξωδικαστικής υποστήριξης που παρέχει παραδοσιακά ο Δικηγόρος στον πελάτη του και πώς ξεπερνιώνται με την αξιοποίηση της Διαμεσολάβησης;

- Πώς ο Δικηγόρος προετοιμάζει και συμβουλεύει τον πελάτη του, φυσικό ή νομικό πρόσωπο, για τη Διαμεσολάβηση;

- Πώς συνδράμει ο Δικηγόρος τον πελάτη του αποτελεσματικά πριν από, κατά τη διάρκειά της διαδικασίας και μετά το πέρας της διαδικασίας αυτής;

- Πώς θα χρεώσει τις υπηρεσίες του σε όλα αυτά τα στάδια;

- Πώς συνεργάζεται αποτελεσματικά με το Διαμεσολαβητή και πως χρησιμοποιεί την παρουσία ουδέτερου τρίτου στη διαδικασία;

Αυτά και άλλα καίρια ερωτήματα απαντώνται επιστημονικά, με θεωρητικό και βιωματικό τρόπο, στα νέα 18ωρα Σεμινάρια ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ - ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ που διοργανώνει το ΑΚΚΕΔ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ σε συνεργασία με τους έμπειρους και  διεθνώς καταξιωμένους Έλληνες Δικηγόρους Διαμεσολαβητές και Εκπαιδευτές Σπύρο Αντωνέλο, Ελένη Πλέσσα και Ειρήνη Ματσούκα της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Διαμεσολαβητών "RESOLVE" (www.resolve.gr).

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ:

Τα σεμινάρια είναι 3ήμερα, 18ωρα, πραγματοποιούνται μετά τις ώρες εργασίας, και είναι κατάλληλα για παρακολούθηση από τους συναδέλφους Δικηγόρους χωρίς διακοπή της απασχόλησης τους.

ΠΡΑΚΤΙΚΗ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΜΑΣ:

Οι Εκπαιδευτές μας είναι έμπειροι Διαμεσολαβητές της πράξης, με πρακτική εμπειρία διαμεσολαβήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δικηγορούν και παράλληλα πραγματοποιούν διαμεσολαβήσεις σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις. Είναι επίσης οι μoναδικοί που έχουν παρουσιάσει τη Διαμεσολάβηση σε 6.800 Δικηγόρους πανελλαδικά από το 2011 και έχουν συζητήσει μαζί τους, απαντώντας σε κάθε ερώτημα. 

Είναι, τέλος, διεθνώς αναγνωρισμένοι εκπαιδευτές και πραγματοποιούν εκπαιδεύσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μεταδίδοντας τη γνώση και την εμπειρία τους, με εύληπτο τρόπο.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΣ:

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται:

- Με ελληνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, προσαρμοσμένο τόσο στην ελληνική πραγματικότητα όσο και στα διεθνή πρότυπα,

-  Στην ελληνική γλώσσα,

- Σε τρεις ημέρες από τις 3.30μμ έως τις 9.30μμ, μετά τις ώρες λειτουργίας των δικαστηρίων,

- Στις υπερσύγχρονες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις του ΑΚΚΕΔ-"ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ’’ (Φειδίου 18, 4ος όροφος), με άρτια οπτικοακουστική υποδομή 

και

- Με ελληνικό υποστηρικτικό υλικό, έντυπο και ηλεκτρονικό.

- Με διαδικασία αξιολόγησης των συμμετεχόντων για καλύτερη κατανόηση και εμβάθυνση στο ρόλο του Νομικού Παραστάτη στη Διαμεσολάβηση.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης είναι  ανοιχτό σε κάθε Έλληνα Δικηγόρο, ανεξαρτήτως Δικηγορικού Συλλόγου εγγραφής του.

Με την ολοκλήρωση του Προγράμματος, στους συμμετέχοντες παρέχεται Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης με το κύρος των Εκπαιδευτικών φορέων "ΑΚΚΕΔ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ" και "RESOLVE Διαμεσολαβητές Ειδικοί Εξωδικαστικής Επίλυσης".

Ο «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» διατηρεί το δικαίωμα να αναβάλει ή να ματαιώσει την έναρξη κάθε Κύκλου Εκπαίδευσης Δικηγόρων-Νομικών Παραστατών στη Διαμεσολάβηση που έχει προγραμματίσει, σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτούντων για συμμετοχή στον αντίστοιχο κύκλο είναι μικρότερος των δέκα οκτώ (18), ή σε περίπτωση που καθίσταται αδύνατη η παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης για οποιαδήποτε αιτία.

Η παρουσία των υποψηφίων καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης και η συμμετοχή στην διαδικασία αξιολόγησης είναι υποχρεωτική για την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης Δικηγόρων-Νομικών Παραστατών στη Διαμεσολάβηση. Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης της εκπαίδευσης ή μη επιτυχούς συμμετοχής στην αξιολόγηση, τα καταβληθέντα δίδακτρα δεν επιστρέφονται.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΑΣ:

Πρώτος κύκλος: 6, 7 και 9 Οκτωβρίου 2015.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Ο/η υποψήφιος/α που επιθυμεί να συμμετάσχει σε Κύκλο Εκπαίδευσης Δικηγόρων-Νομικών Παραστατών στη Διαμεσολάβηση πρέπει να:

1. Καταβάλει τα δίδακτρα που ανέρχονται στο ποσό των 420€.

είτε εφάπαξ με πίστωση στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό που τηρεί ο «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Αριθμ. Λογ/σμού: 5011-061680-764

(ΙΒΑΝ: GR79 0172 0110 0050 1106 1680 764)

είτε τμηματικά, εξοφλώντας το συνολικό ποσό των διδάκτρων σε δύο ή περισσότερες (έως και δέκα) άτοκες μηνιαίες δόσεις, μέσω πιστωτικής κάρτας οποιουδήποτε πιστωτικού ιδρύματος. Η καταβολή με τον προαναφερόμενο τρόπο πραγματοποιείται στα γραφεία του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ» (Φειδίου 18, 4ος όροφος, Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 08:00 π.μ. – 15:00 μ.μ., αρμόδια υπάλληλος κ. Τζιώτη, πληροφορίες: τηλ. 210-3303310, e-mail [email protected] )

2. Υποβάλει αίτηση-υπεύθυνη δήλωση [συνημμένο αρχείο]

είτε στα γραφεία του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ» (Φειδίου 18, 4ος όροφος, Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 08:00 π.μ. – 16:00 μ.μ., αρμόδια υπάλληλος κ. Τζιώτη, πληροφορίες: τηλ. 210-3303310, e-mail [email protected]),ταυτόχρονα με την προσκόμιση του παραστατικού καταβολής των διδάκτρων στον παραπάνω τραπεζικό λογαριασμό του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ», είτε ηλεκτρονικά στην παραπάνω διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ». Στην περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης θα πρέπει με το ίδιο ηλεκτρονικό μήνυμα της υποβολής να αποσταλεί, σε μορφή συνημμένου αρχείου (“attached”), το παραστατικό καταβολής των διδάκτρων στον ανωτέρω τραπεζικό λογαριασμό.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αιτήσεις συμμετοχής στον Κύκλο Εκπαίδευσης Δικηγόρων-Νομικών Παραστατών στη Διαμεσολάβηση θα γίνονται δεκτές υπό την προϋπόθεση ότι έχουν καταβληθεί τα δίδακτρα με έναν από τους παραπάνω τρόπους και μέχρι την εξάντληση των διαθέσιμων θέσεων (έως -18) για τον ίδιο κύκλο εκπαίδευσης, κατ’ απόλυτη σειρά προτεραιότητας. Η προτεραιότητα καθορίζεται από τον χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε στα γραφεία του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ» (οπότε ο χρόνος υποβολής της αίτησης προκύπτει από σχετικό πρωτόκολλο που τηρείται στη Γραμματεία του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ»), είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ» [email protected] (οπότε ο χρόνος υποβολής της Αίτησης προκύπτει από τον χρόνο λήψης από τον «ΠΡΟΜΗΘΕΑ» του αντίστοιχου ηλεκτρονικού μηνύματος ο οποίος επιβεβαιώνεται από e-mail που σας αποστέλλεται αυθημερόν από την Γραμματεία του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ»). Αιτήσεις που υποβάλλονται χωρίς να έχουν καταβληθεί τα δίδακτρα μέχρι την έναρξη της εκπαίδευσης δεν θα λαμβάνονται υπόψη. Σε περίπτωση που συμπληρωθεί ο αριθμός των δεκαοκτώ (18) εκπαιδευόμενων για τον κύκλο εκπαίδευσης, επιπλέον αιτήσεις δεν θα γίνονται δεκτές και οι υποψήφιοι θα ενημερώνονται σχετικά και θα καλούνται να υποβάλουν νέα αίτηση – υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή τους σε μεταγενέστερο κύκλο εκπαίδευσης.

3. Υποβάλει στη Γραμματεία του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ» (Φειδίου 18, 4ος όροφος, Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 08:00 π.μ. – 16:00 μ.μ., αρμόδια υπάλληλος κ. Τζιώτη, πληροφορίες: τηλ. 2103303310, e-mail[email protected], το αργότερο μέχρι την ημερομηνία έναρξης του αντίστοιχου Κύκλου Εκπαίδευσης Δικηγόρων-Νομικών Παραστατών στη Διαμεσολάβηση, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τα οποία είναι :

α) Απόσπασμα Ποινικού Μητρώου, από το οποίο να προκύπτει ότι ο υποψήφιος δεν έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για κακούργημα ή πλημμέλημα, που κωλύει το διορισμό του ως δικηγόρου, σύμφωνα με το άρθρο 6 παράγραφος 3 του Ν. 4194/2013 – Κώδικας Περί Δικηγόρων)

β) Πιστοποιητικό Υπηρεσιακής Κατάστασης από τον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο, από τον οποίο να προκύπτει ότι ασκεί το λειτούργημα του δικηγόρου και δεν έχει καταδικαστεί πειθαρχικά με ποινή προσωρινής ή οριστικής παύσης.

Σε περίπτωση μη έγκαιρης υποβολής των ανωτέρω (υπό -3-) εγγράφων στη Γραμματεία του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ» ο υποψήφιος δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αντίστοιχο Κύκλο Εκπαίδευσης Δικηγόρων-Νομικών Παραστατών στη Διαμεσολάβηση και θα του επιστρέφονται τα δίδακτρα που έχει καταβάλει.

Καλή επιτυχία σε όλους τους ενδιαφερόμενους!

 

Για το Δ.Σ. του Α.Κ.Κ.Ε.Δ. «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»

Ο Πρόεδρος

Μιχάλης Κ. Καλαντζόπουλος
Δικηγόρος, Σύμβουλος Δ.Σ.Α.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ