ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ

Τρίτη, 26/01/2021

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ 

Ν ο μ ι κ ό    Π λ α ί σ ι ο  Ν. 4640/ 2019 

Πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση

 Διάρκεια 25 ώρες

Ημέρες : 18, 19 ,20, 21 και 25  Φεβρουαρίου 2021

 

Το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιώς (ΚΕ.ΔΙ.Π.) σε συνεργασία με τον Διεθνούς Φήμης Οργανισμό οικογενειακής διαμεσολάβησης “MiΚΚ e.V.” (http://www.mikkev.de/english/englisch/) και τον εκπαιδευτή Διαμεσολαβητών Σπύρο Κ. Λειβαδόπουλο  ανακοινώνει το νέο πρόγραμμα στην οικογενειακή διαμεσολάβηση  (family mediation) στα Ελληνικά, διάρκειας 25 ωρών. Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της εποχής και εξελίσσοντας το ήδη υπάρχον πρόγραμμα μας, προσθέτουμε επιπλέον 5 ώρες οι οποίες θα διδάσκονται εξ αποστάσεως (on line) μέσω της πλατφόρμας zoom. 

Ημέρες εκπαίδευσης:  18, 19, 20, 21 και 25 Φεβρουαρίου 2021

Δια Ζώσης εκπαίδευση :

Παρασκευή 19/02 απόγευμα από 15:30 έως 21:00,

Σάββατο 20/02 & Κυριακή 21/02 από 9:00 – 18:00.

Εξ αποστάσεως (on line) εκπαίδευση:

Πέμπτη 18/02 & Πέμπτη 25/02 απόγευμα από 17:00 έως 19:30

 

 

Σημειώνεται ότι στο Φορέα έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας όλων και την ασφαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.  Η εκπαίδευση θα είναι ολιγομελής .  

 

Δίδακτρα 

Το νέο πρόγραμμα της οικογενειακής διαμεσολάβησης (25 ώρες) ανέρχεται  στο ποσό των 420,00 ευρώ. Για όσους εγγραφούν μέχρι την Τετάρτη 10/02/2021 το κόστος ανέρχεται στα 360,00 ευρώ ( early bird). Τα δίδακτρα θα καταβάλλονται  είτε σε λογαριασμό του ΚΕ.ΔΙ.Π. στην τράπεζα EUROBANK ERGASIAS A.E. , είτε με πιστωτική κάρτα μέσω του livepay της παραπάνω τράπεζας, με δυνατότητα 6 άτοκων δόσεων. 

AΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 0026.0050.38.0200751561 

IBAN: GR7002600500000380200751561 

 

Απαιτούμενα δικαιολογητικά: 

1. Αίτηση 

2. Επικυρωμένο αντίγραφο πιστοποιητικού διαπίστευσης/πιστοποίησης διαμεσολαβητή ή βεβαίωση από τον Φορέα Εκπαίδευσης. 

3. Αντίγραφο καταθετηρίου τραπέζης για την καταβολή των διδάκτρων. 

 

Δηλώσεις συμμετοχής έως : Τρίτη 16 Φεβρουαρίου. 

 

Για όσους εγγραφούν μέχρι την Τετάρτη 10/02/21 το κόστος ανέρχεται στα 360,00 ευρώ (Early Bird).

 

Εκπαιδευτική Ομάδα:

1) Σπύρος Λειβαδόπουλος, Δικηγόρος – Διαμεσολαβητής & Εκπαιδευτής Διαμεσολαβητών

2) Ευαγγελία Πολυράκη, Δικηγόρος – Διαμεσολαβήτρια & Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών 

3) Νόρα Συρίου, Δικηγόρος – Διαμεσολαβήτρια & Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών 

 

Εισηγήσεις : Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης θα υπάρξουν εισηγήσεις από ειδικούς στον τομέα τους επιστήμονες, για την ενδοοικογενειακή βία, την ψυχολογία των συγκρούσεων στην οικογένεια (διάσταση & διαζύγιο) καθώς και για το Νομικό πλαίσιο της Οικογενειακής Διαμεσολάβησης.  

 

 1. Μάνθα Βαρελά, Δικηγόρος ΔΝ
 2. Ιορδάνα Μοσκοφή, Κλινική Ψυχολόγος με ειδίκευση σε θέματα 

παιδιών και εφήβων.

 1. Ευθυμία Θ. Παπαϊωάννου, Δικηγόρος Αθηνών, Διαπιστευμένη 

Διαμεσολαβήτρια ΥΔΔΑΔ, Εγκληματολόγος (ΜΔΕ Πανεπιστημίου Εδιμβούργου Σκωτίας), Ερευνήτρια.

 

  Για το πρόγραμμα εκπαίδευσης στην οικογενειακή διαμεσολάβηση, το ΚΕΔΙΠ συνεργάστηκε με την Γερμανική εταιρεία διεθνών διαμεσολαβήσεων και εκπαιδεύσεων MIKK e.v. H Μikk e.v. έχει διακριθεί για τη δραστηριότητα της στον τομέα των οικογενειακών διαμεσολαβήσεων λαμβάνοντας βραβεία από τους οργανισμούς  Germany Land Of Ideas και Association for conflict resolution International Chapter (Νέα Υόρκη). Το 2011 μέσω του προγράμματος ΤΙΜ ( training in international family mediation) της Ε.Ε.  ανατέθηκε στη Μikk e.V να εκπαιδεύσει  περί τους 70 διαμεσολαβητές από διάφορα κράτη της Ευρώπης στο πρώτο κοινό πρόγραμμα εκπαίδευσης στην οικογενειακή διαμεσολάβηση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, με έμφαση στις διασυνοριακές διαφορές. Από τότε η Mikk έχει εκπαιδεύσει πληθώρα διαμεσολαβητών , δικηγόρων και δικαστών από όλον τον κόσμο στα προγράμματα οικογενειακής διαμεσολάβησης που προσφέρει.    

(http://www.mikkev.de/english/englisch/ ). Η Mikk e.v  εξειδικεύεται στην διεθνή οικογενειακή διαμεσολάβηση και εκπαιδεύει διαμεσολαβητές από όλο τον κόσμο στο συγκεκριμένο είδος διαμεσολάβησης. 

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης  περιλαμβάνει μεταξύ άλλων : 

 • Νομικό πλαίσιο οικογενειακής διαμεσολάβησης.
 • Μοντέλα συνεδριών ενημέρωσης - ΥΑΣ  (μερών και δικηγόρων ) και εναρκτήριες συνεντεύξεις. 
 • Εργαλεία ελέγχου καταλληλόλητας της υπόθεσης /  ενδοοικογενειακή βία.
 • Επίπεδα και δυναμική συγκρούσεων στην οικογένεια.
 • Ψυχολογία των συγκρούσεων στην οικογένεια.
 • Στάδια κατά τη διάσταση και το διαζύγιο. 
 • Θεματική περιπτώσεων διαμεσολάβησης κατά τη διάσταση και μετά το διαζύγιο
 • Εργαλεία και μεθοδολογία στη διαμεσολάβηση οικογενειακών υποθέσεων,
 • Διαχείριση της επικοινωνίας  στην οικογενειακή διαμεσολάβηση, 
 • Συμφωνίες σε θέματα που ρυθμίζουν τις σχέσεις γονέων – παιδιών, συμφωνίες σε οικονομικά ή περιουσιακά θέματα, 
 • Συμφέρον του παιδιού/ «Φωνή του παιδιού» στη διαμεσολάβηση. 
 • «Μεικτές» οικογένειες, 
 • Διεθνή - διασυνοριακή οικογενειακή διαμεσολάβηση, 
 • Πρακτικές ασκήσεις και παίγνια ρόλων. 

Το ως άνω πρόγραμμα έχει ως σκοπό να εκπαιδεύσει τους διαμεσολαβητές στην οικογενειακή διαμεσολάβηση τονίζοντας τις ιδιαιτερότητες, τις απαιτήσεις αλλά και την μεθοδολογία στο συγκεκριμένο είδος διαμεσολάβησης. Το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στην Ελληνική πραγματικότητα με  παίγνια ρόλων που προσομοιάζουν σε αληθινές υποθέσεις λαμβάνοντας υπόψη τον Ν. 4640/2019. Η επιμέλεια του συγκεκριμένου προγράμματος έχει γίνει από τους εκπαιδευτές : 1) Dr. Jamie  Walker (http://jamiewalker.net/index/index.php ) και 2) Σπύρο Λειβαδόπουλο.  Η Dr. Jamie Walker είναι διαμεσολαβήτρια και εκπαιδεύτρια διαμεσολάβητών με πολύ σημαντική διεθνή εμπειρία. 

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν εκπαιδευτεί πολλοί διαμεσολαβητές από το 2013 μέχρι και σήμερα, οι οποίοι είναι ενεργοί διαμεσολαβητές σε οικογενειακές διαφορές.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Γραμματεία του ΚΕ.ΔΙ.Π.

καθημερινά 10:30 π.μ. – 02:30 μ.μ. -  τηλ.: 210 4296022

http://www.kedip.gr, email: [email protected]

 

 

Βιογραφικά εκπαιδευτών :

 

Ο Σπύρος Λειβαδόπουλος είναι δικηγόρος  παρ΄ Εφέταις και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Είναι διαπιστευμένος διαμεσολαβητής σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις και διαπιστευμένος εκπαιδευτής διαμεσολαβητών. Έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί στη Διαμεσολάβηση από το Center for  Effective Dispute Resolution (CEDR-UK)  κι  είναι από τους πρώτους διαμεσολαβητές που διαπιστεύθηκαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.  Έχει εκπαιδευτεί περαιτέρω στην Διεθνή Οικογενειακή Διαμεσολάβηση  από το  πρόγραμμα της ΕΕ, TIM project [Βρυξέλλες 2011/ Catholic University of Lauven (BE), child focus (BE) Mikk (GER),IKO (NL)], είναι “ Certified International Family Mediator” και   μέλος  του Ευρωπαϊκού Δικτύου Οικογενειακής Διαμεσολάβησης Crossborder mediator (www.crossbordermediator.eu ). Έχει διεξαγάγει τις πρώτες διαμεσολαβήσεις στην Ελλάδα μετά την ψήφιση του Ελληνικού Νόμου (3898/2010) σε εμπορικές, οικογενειακές και λοιπές αστικές διαφορές. Έχει επίσης μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση και επίλυση συγκρούσεων σε διεθνείς οικογενειακές διαφορές. Έχει συνεργαστεί με διεθνείς οργανισμούς (New York Peace Institute/USA, CEDR/UK, Mikk/Germany), αλλά και με μεμονωμένους διαμεσολαβητές (ΗΠΑ, ΒΕΛΓΙΟ, ΑΓΓΛΙΑ) είτε παρακολουθώντας διαμεσολαβήσεις είτε διενεργώντας συνδιαμεσολαβήσεις.  Ως υπότροφος του Rotary International παρακολούθησε τρίμηνη εκπαίδευση (Ιούνιος – Αύγουστος 2017) και έλαβε διεθνή πιστοποίηση στην επίλυση συγκρούσεων  “Professional Development Certificate in Conflict Resolution & Peace Building” από το Πανεπιστήμιο Chulalongkorn University στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.   

 

Εκπαίδευση Διαμεσολαβητών 

 Είναι διαπιστευμένος εκπαιδευτής διαμεσολαβητών (Τoolkit Company/ΚΕΔΙΠ) με μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση, συνεργάζεται με το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιώς από το 2013 σε προγράμματα εκπαίδευσης στην οικογενειακή διαμεσολάβηση καθώς και στο πρόγραμμα Βασικής Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών του ΚΕΔΙΠ.  Επίσης ανήκει στην εκπαιδευτική ομάδα του Γερμανικού οργανισμού διεθνών διαμεσολαβήσεων Mikk e.V   και εκπαιδεύει διαμεσολαβητές, στην Διεθνή οικογενειακή διαμεσολάβηση σε υποθέσεις που περιλαμβάνουν απαγωγή παιδιών . Έχει συμμετάσχει ως εκπαιδευτής σε εργαστήρια για τη Διεθνή οικογενειακή διαμεσολάβηση σε συνεργασία με τον  Οργανισμό Ευρωπαϊκού Δικαίου ERA, εκπαιδεύοντας δικηγόρους και δικαστές στην Ελλάδα, την Ιταλία και το Βέλγιο. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής – σε σεμινάρια, εργαστήρια, συνέδρια και σε παρουσιάσεις προώθησης του θεσμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό καθώς και ως μέλος ομάδας εργασίας έργων- projects της Ε.Ε (MED-ENF, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2015). Επίσης έχει συμμετάσχει ως μέλος ομάδας εργασίας στη δημιουργία Παγκόσμιας Χάρτας για τη Διεθνή Οικογενειακή Διαμεσολάβηση ( Διεθνής Κοινωνική Υπηρεσία, Γενεύη 2015).  Το 2020 συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο  Chulalongkorn University στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, όπου εκπαίδευσε επαγγελματίες από 18 διαφορετικές χώρες, στη διαμεσολάβηση, τις διαπραγματεύσεις και τον συντονισμό διαλόγου, στο πλαίσιο υποτροφίας από το Rotary International στο πρόγραμμα «  Professional Development  in Conflict Resolution & Peace Building».

 

Η Ευαγγελία Πολυράκη είναι δικηγόρος από το 1996 και Δικαστική Γραφολόγος, εγγεγραμμένη σήμερα στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά.  Είναι Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια από το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιά (ΚΕΔΙΠ) σε συνεργασία με την Toolkit Company, πιστοποιημένη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΥΔΔΑΔ), καθώς και Εκπαιδευμένη Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών από την εταιρεία  “International Mediation Consulting” του Καναδά και την κα  Mary Damianakis. Εχει συνεργαστεί με το ΚΕΔΙΠ από το 2015 διενεργώντας εργαστήρια στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση, ενώ από το 2018 είναι εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών στο ΚΕΔΙΠ τόσο στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση όσο και στη Βασική εκπαίδευση.   Έχει εκπαιδευθεί επίσης στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση από το ΚΕΔΙΠ σε συνεργασία με την ΜΙΚΚ, καθώς επίσης και στη Σχολική Διαμεσολάβηση από την Δρ. Jamie Walker. Επίσης, έχει εκπαιδευθεί στο Συντονισμό Διαλόγων (Facilitation) και στην Επανορθωτική Δικαιοσύνη (Restorative Justice) από τους Διαμεσολαβητές Χωρίς Σύνορα (Mediators Beyond Borders). Μιλάει άπταιστα αγγλικά, καλά γαλλικά και ισπανικά.

 

 

 Η Νόρα Συρίου, είναι Δικηγόρος Παρ’ Εφέταις, εγγεγραμμένη στον Δικηγορικό Σύλ  λογο Πειραιά από το 2000. Είναι πτυχιούχος Νομικής LL.B (με διάκριση) στη Νομική, Κοινωνιολογία και Κοινωνική Ανθρωπολογία του Πανεπιστημίου Keele, Αγγλίας. Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο LL.M στις Νομικές Πτυχές της Ιατρικής Πρακτικής (Legal Aspects of MedicalPractice), του Πανεπιστημίου Κάρντιφ, Ουαλίας. Είναι Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΥΔΔΑΔ), καθώς και εκπαιδευμένη Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών από την Ολλανδική Εταιρεία Toolkit Company και Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια του Ολλανδικού Οργανισμού DIALOGUE BV στην επίλυση συγκρούσεων εργασίας. Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Δήμου Αθηναίων και συγκεκριμένα Σύμβουλος Νομικών υποθέσεων και Διαμεσολαβήτρια. Επίσης, πραγματοποιεί διαμεσολαβήσεις σε ομαδικές ή ατομικές διαφορές μεταξύ εταίρων, στελεχών ή υπαλλήλων σε οργανισμούς και επιχειρήσεις. 

Είναι μετεκπαιδευμένη στην Οικογενειακή διαμεσολάβηση (ΚΕ.ΔΙ.Π./ Dr. Jamie Walker και από την κα M. Damianakis), στην Τέχνη της Μη Βίαιης Επικοινωνίας (M. Rosenberg) για την Ανατροφή των Παιδιών (Parenting) – Frank Gähsler (2014). Για τη Διαμεσολάβηση – Robert Kržišnik and Marjeta Novak (2015). Στο αμερικανικό μοντέλο διαμεσολάβησης της Πολιτείας της Καλιφόρνια στο Πανεπιστήμιο Pepperdine/ USA - (Πρόγραμμα Mediating the Litigated Case, 2014).

Στη Σχολική Διαμεσολάβηση – (ΚΕ.ΔΙ.Π - Dr. JamieWalker) και στην Κοινωνική Διαμεσολάβηση, ως Συντονίστρια Διαλόγου – Facilitator από τη διεθνή ομάδα των Mediators Beyond Borders International. 

Μιλάει άπταιστα Αγγλικά.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ