ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΙΚΤΟΥ: Δια ζώσης & Εξ αποστάσεως (on-line) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

Τετάρτη, 11/01/2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 ΜΙΚΤΟΥ: Δια ζώσης & Εξ αποστάσεως (on-line)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 

Νομοθετικό     Π λ α ί σ ι ο  Ν. 4640/ 2019 & 41917 οικ/26.08.2021 

Προϋποθέσεις και διαδικασία των Διαμεσολαβητών 

στο «Ειδικό Μητρώο Οικογενειακών Διαμεσολαβητών» 

Διάρκειας 25 ωρών

Ημέρες :  16, 19, 20, 21, 23 & 26 Ιανουαρίου  2023

---------------------------------

Το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιώς (ΚΕ.ΔΙ.Π.) σε συνεργασία τον εκπαιδευτή Διαμεσολαβητών Σπύρο Κ. Λειβαδόπουλο ανακοινώνει το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην οικογενειακή διαμεσολάβηση  (family mediation), (30ος κύκλος εκπαίδευσης) διάρκειας 25 ωρών, το οποίο θα διεξαχθεί δια ζώσης & εξ αποστάσεως (on line), με σύγχρονη μέθοδο, μέσω της πλατφόρμας zoom.us. Η παρακολούθηση του προγράμματος οδηγεί στην απόκτηση πιστοποιητικού εκπαίδευσης στην οικογενειακή διαμεσολάβηση από το ΚΕΔΙΠ, ως πρόγραμμα μετεκπαίδευσης σύμφωνα με τον Ν. 4640/2019 και δίνει τη δυνατότητα εγγραφής στο Ειδικό Μητρώο Οικογενειακών Διαμεσολαβητών σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ισχύουν (41917οικ/ΦΕΚ Β 4017/31.08.2021). 

Χρονοδιάγραμμα Μικτής (δια ζώσης & on-line) Οικογενειακής μετεκπαίδευσης

Ημέρες

Ώρες 

16-Ιαν

Δευτέρα (on line) 

από 07:00 μ.μ. έως 09:30 μ.μ.

19-Ιαν

Πέμπτη (on line)

από 05:00 μ.μ. έως 09:00 μ.μ.

20-Ιαν

Παρασκευή (δια ζώσης) 

από 03:00 μ.μ. έως 09:00 μ.μ.

21-Ιαν

Σάββατο (δια ζώσης) 

από 09:30 π.μ. έως 06:30 μ.μ.

23-Ιαν

Δευτέρα (on line) 

από 05:00 μ.μ. έως 09:00 μ.μ.

26-Ιαν

Πέμπτη (on line) 

από 05:00 μ.μ. έως 07:30 μ.μ.

 

Δίδακτρα 

Το νέο πρόγραμμα της οικογενειακής διαμεσολάβησης (25 ώρες) ανέρχεται στο ποσό των τετρακοσίων είκοσι (420,00) ευρώ. Για όσους εγγραφούν μέχρι την Πέμπτη 12/1/2023 το κόστος ανέρχεται στα τριακόσια εβδομήντα (370,00) ευρώ (early bird). Τα δίδακτρα θα καταβάλλονται είτε σε λογαριασμό του ΚΕ.ΔΙ.Π. στην τράπεζα EUROBANK ERGASIAS A.E., είτε με πιστωτική κάρτα μέσω του livepay της παραπάνω τράπεζας, με δυνατότητα 6 άτοκων δόσεων. 

 

AΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 0026.0050.38.0200751561 

IBAN: GR7002600500000380200751561 

 

 

Απαιτούμενα δικαιολογητικά: 

1. Αίτηση 

2. Επικυρωμένο αντίγραφο πιστοποιητικού διαπίστευσης/πιστοποίησης διαμεσολαβητή ή βεβαίωση από τον Φορέα Εκπαίδευσης. 

3. Αντίγραφο καταθετηρίου τραπέζης για την καταβολή των διδάκτρων. 

 

Ηλεκτρονική Υποβολή Δικαιολογητικών Συμμετοχής έως :

Κυριακή 15/01/2023 

 

Για όσους εγγραφούν μέχρι την Πέμπτη 12/1/2023 το κόστος ανέρχεται στα 370,00 ευρώ (Early Bird).

 

Εκπαιδευτική Ομάδα:

 

1) Σπύρος Λειβαδόπουλος, Δικηγόρος – Διαμεσολαβητής & Εκπαιδευτής Διαμεσολαβητών

2) Ευαγγελία Πολυράκη, Δικηγόρος – Διαμεσολαβήτρια & Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών 

3) Θεοδώρα (Νόρα) Συρίου, Δικηγόρος – Διαμεσολαβήτρια & Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών 

 

Εισηγήσεις : Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης θα υπάρξουν εισηγήσεις από ειδικούς στον τομέα τους επιστήμονες, για την ενδοοικογενειακή βία, την ψυχολογία των συγκρούσεων στην οικογένεια (διάσταση & διαζύγιο) καθώς και για το Νομικό πλαίσιο της Οικογενειακής Διαμεσολάβησης.  

 

  1. Μάνθα Βαρελά, Δικηγόρος ΔΝ

 

  1. Ιωάννα Παναγιωτακοπούλου, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια ΜΑ,  PhD, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια

 

  1. Ευθυμία Θ. Παπαϊωάννου, Δικηγόρος Αθηνών, Διαπιστευμένη 

Διαμεσολαβήτρια ΥΔΔΑΔ, Εγκληματολόγος (ΜΔΕ Πανεπιστημίου Εδιμβούργου Σκωτίας), Ερευνήτρια

 

 

 

 

 

 

 

Βιογραφικά εκπαιδευτών :

 

        Ο Σπύρος Λειβαδόπουλος είναι δικηγόρος  παρ΄ Εφέταις και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Είναι διαπιστευμένος διαμεσολαβητής σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις και διαπιστευμένος εκπαιδευτής διαμεσολαβητών. Έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί στη Διαμεσολάβηση από το Center for  Effective Dispute Resolution (CEDR-UK)  κι  είναι από τους πρώτους διαμεσολαβητές που διαπιστεύθηκαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.  Έχει εκπαιδευτεί περαιτέρω στην Διεθνή Οικογενειακή Διαμεσολάβηση  από το  πρόγραμμα της ΕΕ, TIM project [Βρυξέλλες 2011/ Catholic University of Lauven (BE), child focus (BE) Mikk (GER),IKO (NL)], είναι “ Certified International Family Mediator” και   μέλος  του Ευρωπαϊκού Δικτύου Οικογενειακής Διαμεσολάβησης Crossborder mediator (www.crossbordermediator.eu ). Έχει διεξαγάγει τις πρώτες διαμεσολαβήσεις στην Ελλάδα μετά την ψήφιση του Ελληνικού Νόμου (3898/2010) σε εμπορικές, οικογενειακές και λοιπές αστικές διαφορές. Έχει επίσης μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση και επίλυση συγκρούσεων σε διεθνείς οικογενειακές διαφορές. Έχει συνεργαστεί με διεθνείς οργανισμούς (New York Peace Institute/USA, CEDR/UK, Mikk/Germany), αλλά και με μεμονωμένους διαμεσολαβητές (ΗΠΑ, ΒΕΛΓΙΟ, ΑΓΓΛΙΑ) είτε παρακολουθώντας διαμεσολαβήσεις είτε διενεργώντας συνδιαμεσολαβήσεις.  Ως υπότροφος του Rotary International παρακολούθησε τρίμηνη εκπαίδευση (Ιούνιος – Αύγουστος 2017) και έλαβε διεθνή πιστοποίηση στην επίλυση συγκρούσεων  “Professional Development Certificate in Conflict Resolution & Peace Building” από το Πανεπιστήμιο Chulalongkorn University στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.   

        

Εκπαίδευση Διαμεσολαβητών 

 Είναι διαπιστευμένος εκπαιδευτής διαμεσολαβητών (Τoolkit Company/ΚΕΔΙΠ) με μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση, συνεργάζεται με το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιώς από το 2013 σε προγράμματα εκπαίδευσης στην οικογενειακή διαμεσολάβηση καθώς και στο πρόγραμμα Βασικής Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών του ΚΕΔΙΠ.  Επίσης ανήκει στην εκπαιδευτική ομάδα του Γερμανικού οργανισμού διεθνών διαμεσολαβήσεων Mikk e.V   και εκπαιδεύει διαμεσολαβητές, στην Διεθνή οικογενειακή διαμεσολάβηση σε υποθέσεις που περιλαμβάνουν απαγωγή παιδιών . Έχει συμμετάσχει ως εκπαιδευτής σε εργαστήρια για τη Διεθνή οικογενειακή διαμεσολάβηση σε συνεργασία με τον  Οργανισμό Ευρωπαϊκού Δικαίου ERA, εκπαιδεύοντας δικηγόρους και δικαστές στην Ελλάδα, την Ιταλία και το Βέλγιο. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής – σε σεμινάρια, εργαστήρια, συνέδρια και σε παρουσιάσεις προώθησης του θεσμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό καθώς και ως μέλος ομάδας εργασίας έργων- projects της Ε.Ε (MED-ENF, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2015). Επίσης έχει συμμετάσχει ως μέλος ομάδας εργασίας στη δημιουργία Παγκόσμιας Χάρτας για τη Διεθνή Οικογενειακή Διαμεσολάβηση ( Διεθνής Κοινωνική Υπηρεσία, Γενεύη 2015).  Το 2020 συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο  Chulalongkorn University στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, όπου εκπαίδευσε επαγγελματίες από 18 διαφορετικές χώρες, στη διαμεσολάβηση, τις διαπραγματεύσεις και τον συντονισμό διαλόγου, στο πλαίσιο υποτροφίας από το Rotary International στο πρόγραμμα «  Professional Development  in Conflict Resolution & Peace Building».

pastedGraphic.png

Η Ευαγγελία Πολυράκη είναι δικηγόρος από το 1996 και Δικαστική Γραφολόγος, εγγεγραμμένη σήμερα στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά.  Είναι Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια από το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιά (ΚΕΔΙΠ) σε συνεργασία με την Toolkit Company, πιστοποιημένη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΥΔΔΑΔ), καθώς και Εκπαιδευμένη Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών από την εταιρεία  “International Mediation Consulting” του Καναδά και την κα  Mary Damianakis. Εχει συνεργαστεί με το ΚΕΔΙΠ από το 2015 διενεργώντας εργαστήρια στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση, ενώ από το 2018 είναι εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών στο ΚΕΔΙΠ τόσο στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση όσο και στη Βασική εκπαίδευση.   Έχει εκπαιδευθεί επίσης στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση από το ΚΕΔΙΠ σε συνεργασία με την ΜΙΚΚ, καθώς επίσης και στη Σχολική Διαμεσολάβηση από την Δρ. Jamie Walker. Επίσης, έχει εκπαιδευθεί στο Συντονισμό Διαλόγων (Facilitation) και στην Επανορθωτική Δικαιοσύνη (Restorative Justice) από τους Διαμεσολαβητές Χωρίς Σύνορα (Mediators Beyond Borders). Μιλάει άπταιστα αγγλικά, καλά γαλλικά και ισπανικά.

pastedGraphic_1.png

 Η Θεοδώρα (Νόρα) Συρίου, είναι Δικηγόρος Παρ’ Εφέταις, εγγεγραμμένη στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά από το 2000. Είναι πτυχιούχος Νομικής LL.B (με διάκριση) στη Νομική, Κοινωνιολογία και Κοινωνική Ανθρωπολογία του Πανεπιστημίου Keele, Αγγλίας. Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο LL.M στις Νομικές Πτυχές της Ιατρικής Πρακτικής (Legal Aspects of Medical Practice), του Πανεπιστημίου Κάρντιφ, Ουαλίας. Είναι Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΥΔΔΑΔ), καθώς και εκπαιδευμένη Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών από την Ολλανδική Εταιρεία Toolkit Company και Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια του Ολλανδικού Οργανισμού DIALOGUE BV στην επίλυση συγκρούσεων στους χώρους εργασίας. Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και συγκεκριμένα Σύμβουλος Νομικών υποθέσεων και Διαμεσολαβήτρια στο 6ο Δημοτικό Ιατρείο και Κοινωνικές Υπηρεσίες Κυψέλης σε πρότυπο Πρόγραμμα επιδοτούμενο από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Επίσης, πραγματοποιεί διαμεσολαβήσεις σε ομαδικές ή ατομικές διαφορές μεταξύ εταίρων, στελεχών ή υπαλλήλων σε οργανισμούς και επιχειρήσεις. 

Είναι μετεκπαιδευμένη στην Οικογενειακή διαμεσολάβηση (ΚΕ.ΔΙ.Π./ Dr. Jamie Walker και από την κα M. Damianakis, στην Τέχνη της Μη Βίαιης Επικοινωνίας (M. Rosenberg) για την Ανατροφή των Παιδιών (Parenting) – Frank Gähsler (2014) και για τη Διαμεσολάβηση – Robert Kržišnik and Marjeta Novak (2015). Στο αμερικανικό μοντέλο διαμεσολάβησης της Πολιτείας της Καλιφόρνια στο Πανεπιστήμιο Pepperdine/ USA - (Πρόγραμμα Mediating the Litigated Case, 2014).

Στη Σχολική Διαμεσολάβηση – (ΚΕ.ΔΙ.Π - Dr. Jamie Walker) και στην Κοινωνική Διαμεσολάβηση, ως Συντονίστρια Διαλόγου – Facilitator από τη διεθνή ομάδα των Mediators Beyond Borders International. 

Yπότροφος (Rotary Peace Fellow) του Rotary International στο ετήσιο πρόγραμμα (Ιούλιος 2021– Ιούλιος 2022) “Professional Development Program in Peace and Conflict Studies” από το Πανεπιστήμιο Chulalongkorn University στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.   

Μιλάει άπταιστα Αγγλικά.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ