Ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση 20 ωρών στην «Ενσυναίσθηση και Σχολική Διαμεσολάβηση»

Τετάρτη, 06/03/2024

Ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση 20 ωρών στην «Ενσυναίσθηση και Σχολική Διαμεσολάβηση»

 

Το ADR Hellenic Training Hub προσφέρει ασύγχρονο e-learning πρόγραμμα εξειδικευμένης μετεκπαίδευσης, διάρκειας 20 ωρών στην Ενσυναίσθηση και Σχολική Διαμεσολάβηση.

 • Πληρεί τις προϋποθέσεις της υποχρεωτικής ανά τριετία πρόσθετης εκπαίδευσης, η οποία παρέχεται από αδειοδοτημένους φορείς (άρθρο 27 παρ.Β Ν4640/2019)
 • Κόστος εκπαίδευσης 320,00 ευρώ
 • Πιστοποιητικό παρακολούθησης (με πιστοποίηση ECICEL - European Centre of Independent Certification in E-Learning) 
 • Η εκπαίδευση είναι μόνιμα διαθέσιμη για παρακολούθηση στην πλατφόρμα www.e-adrhellenic.com 

 

Μετά την παρακολούθηση του προγράμματος, χορηγείται ηλεκτρονικά από το ADR Hellenic Training Hub Βεβαίωση Παρακολούθησης διάρκειας 20 ωρών.

 

Το πρόγραμμα μπορείτε να το παρακολουθήσετε από τον υπολογιστή σας, από το Mε την κατάθεση των διδάκτρων ή την πληρωμή μέσα από την πλατφόρμα, έχετε άμεσα πρόσβαση στο e-learning πρόγραμμα της εκπαίδευσης στην Ιατρική Διαμεσολάβηση. Η εκπαίδευση θα είναι μόνιμα διαθέσιμη για παρακολούθηση στην πλατφόρμα www.e-adrhellenic.com. Το e-learning πρόγραμμα μπορείτε να το παρακολουθήσετε από τον υπολογιστή σας, από το κινητό σας τηλέφωνο, από τάμπλετ, οποιαδήποτε ώρα, οπουδήποτε θέλετε και με τον δικό σας ρυθμό. Έχετε πρόσβαση στην εκπαίδευση έως και 90 μέρες από την εγγραφή. Οι ασύγχρονες εκπαιδεύσεις του ADR Hellenic Training Hub περιλαμβάνουν μαγνητοσκοπημένες ενότητες. Οι ενότητες των εκπαιδεύσεων είναι αποθηκευμένες στην e-learning πλατφόρμα του ADR Hellenic Training Hub ( www.e-adrhellenic.com ) και μπορείτε να ξεκινήσετε την παρακολούθηση όποτε επιθυμείτε. 

 

Εκπαιδευτές: 

 

 • Γεωργία Ανυφαντή, Νηπιαγωγός 32ου νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης, πρώην νηπιαγωγός στον Όμιλο Βιωματικής Μάθησης της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, Διεθνώς Πιστοποιημένη Διαμεσολαβήτρια του IMI, Εκπαιδεύτρια του ADR Hellenic Training Hub, MSc στην Επιστήμη της Εκπαίδευσης (Universita degli studi di Roma, Tor Vergata), MSc Διδασκαλία της Αγγλική Γλώσσας ως ξένη/διεθνή γλώσσα (Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο), BSc στις Επιστήμες Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), Εξειδίκευση στην "Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση" και στην "Παιδοψυχολογία" (Πανεπιστήμιο Αιγαίου)

 

 

 • Εύη Αυλογιάρη, Δικηγόρος, MSc ΑΠΘ (Ιατρική Σχολή – Δ.Π.Μ.Σ.) «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ: Δικαιϊκή Ρύθμιση και Βιοηθική Διάσταση»,  υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και υπεύθυνη του ερευνητικού προγράμματος «ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ»   Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια (CEDR, ΤΟΟLKIT, ΚΕ.ΔΙ.Π.) και Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών εξειδικευμένη στην Ιατρική και Βιοηθική Διαμεσολάβηση (εκπαίδευση: Penn University of Pennsylvania Medical School , Harvard Medical School Center for Bioethics, University of Zurich/University Hospital Zurich), Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια ΥΔΔΑΔ, IMI Mediation Advocacy Certification, Πρόεδρος του ADR Hellenic Training Hub,  Υπεύθυνη του προγράμματος Διαμεσολάβησης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πρόεδρος Ελληνικού Κέντρου Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ελ.κ.ε.δ)

 

 • Νίκος Καραγιαννάκης, BSc στην Επιστήμη της Πολιτισμικής Πληροφορικής, εξειδίκευση στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), MSc General Management (Πανεπιστήμιο του Sheffield - Έρευνα στις τεχνικές Διαμεσολάβησης στον εργασιακό χώρο), MSc Εκπαίδευση Ενηλίκων (Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο), Διαπιστευμένος Εκπαιδευτής Διαμεσολαβητών και Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του IMI, διευθύνων σύμβουλος της International Data Compliance & Computing, πιστοποιημένος επιθεωρητής ISO27001 για την ασφάλεια δεδομένων, γενικός Διευθυντής στο ADR Hellenic Training Hub.

 

 

Σε ποιους απευθύνεται:

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, διαμεσολαβητές, ψυχολόγους, και γενικότερα σε όποιον θέλει να ασχοληθεί με την διαμεσολάβηση στο σχολείο.

 

 

Περιεχόμενο προγράμματος:

 

 1. Εισαγωγή στη Διαμεσολάβηση
 2. Επίλυση συγκρούσεων και Διαχείριση Θυμού
 3. Επικοινωνιακές δεξιότητες - τεχνικές
 4. Πως διδάσκουμε την Ενσυναίσθηση στο σχολείο
 5. Πως διδάσκουμε τη Διαμεσολάβηση στο σχολείο
 6. Ο ρόλος του δασκάλου - εκπαιδευτή - συμβούλου διαμεσολάβησης
 7. Ενδεικτικές ασκήσεις - σενάρια για τους μαθητές
 8. Βιβλιογραφία
 9. Εξετάσεις
 10. Πιστοποιητικό Παρακολούθησης

 

Όποιος/-α επιθυμεί να συμμετάσχει στην παρούσα εκπαίδευση  και να ολοκληρώσει την εγγραφή  του σε αυτή πρέπει να αποστείλει ηλεκτρονικά στο email [email protected] με σημείωση «Σχολική Διαμεσολάβηση», τα κάτωθι:

 

α) την αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη και

β) το παραστατικό καταβολής των διδάκτρων στον Τραπεζικό Λογαριασμό με δικαιούχο:

 

ΕΛΚΕΔ - Ελληνικό κέντρο εναλλακτικής επίλυσης διαφορών

Εθνική Τράπεζα Ελλάδος

Αριθμός λογαριασμού: 213/001044-82

IBAN: GR2701102130000021300104482

Αιτιολογία:"ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ, ONOM/MO"
Κόστος: 320€

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ADR HELLENIC

Το ADR HELLENIC είναι ένας ευρωπαϊκός οργανισμός που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2012 με σκοπό την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών διαμεσολάβησης, υπηρεσιών εκπαίδευσης στη διαμεσολάβηση και γενικότερα στην επίλυση συγκρούσεων, τόσο στην Ευρώπη, όσο και διεθνώς. Από τον Απρίλιο του 2022 είναι πλέον Φορέας Κατάρτισης Διαμεσολαβητών αδειοδοτημένος από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,  με έδρα τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη.

Από το 2014 το ADR Hellenic είναι αποκλειστικός πάροχος εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Αλεξανδρούπολης (ΙΝΚΑΔΑ), ενώ από το 2015 είναι ιδρυτικό μέλος του Βαλκανικού Οργανισμού Επίλυσης Διαφορών και παρέχει υπηρεσίες βασικής εκπαίδευσης διαμεσολαβητών στην Ευρώπη και διεθνώς. Συνεργάζεται επίσης με το Πανεπιστήμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και προσφέρει Προγράμματα Εξειδίκευσης στον τομέα της Διαμεσολάβησης.

Έχουν εκπαιδευτεί από τον  Φορέα μας τόσο στη βασική Εκπαίδευση Διαμεσολαβητών όσο και σε προγράμματα μετεκπαίδευσης πάνω από 3.000 διαμεσολαβητές σε Ελλάδα, Κύπρο και διεθνώς από το 2014 έως σήμερα.

Tο ADR Hellenic είναι το μοναδικό κέντρο στην Ελλάδα που παρέχει όλα τα Qualifying Assessment Programs του International Mediation Institute (I.M.I) και πιστοποιεί τις επαγγελματικές ικανότητες διαμεσολαβητών από όλο τον κόσμο, ώστε αυτοί να συμπεριληφθούν στην επίσημη λίστα των Διεθνών Διαμεσολαβητών του Ι.Μ.Ι. Πλέον από το 2019 το πρόγραμμα Βασικής Εκπαίδευσης-Κατάρτισης του ADR HELLENIC είναι πιστοποιημένο από το διεθνούς φήμης Ινστιτούτο, Ιnternational Mediation Institute ( IMI ) ως IMI Certified Mediator Training Program (IMI CMTP).

Ανάμεσα στα πρωτοποριακά προγράμματα που έχουμε δημιουργήσει ανήκουν η Επίλυση Συγκρούσεων στον Χώρο Εργασίας, η Διαδοχή στην Οικογενειακή Επιχείρηση, η Διαμεσολάβηση στις Οικογενειακές Επιχειρήσεις, οι Διαπραγματεύσεις για την Επίτευξη Επαγγελματικής Συμφωνίας, η Προχωρημένη Διαμεσολάβηση, η Ενσυναίσθηση και Σχολική Διαμεσολάβηση, η Νευροεπιστήμη και Διαμεσολάβηση, η Γλώσσα του Σώματος, οι Επικοινωνιακές Δεξιότητες, η Ενδοεταιρική Διαμεσολάβηση, η Επίλυση συγκρούσεων στον Αθλητισμό, η Οικογενειακή, Τραπεζική και Κτηματολογική Διαμεσολάβηση και  Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Διαμεσολαβητών (Τrain the Trainers). 

Εξειδικευόμαστε επίσης στην Ιατρική και Βιοηθική Διαμεσολάβηση και στην εκπαίδευση ιατρών σε ήπιες δεξιότητες. Σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, συμμετείχαμε το 2018 σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα για την αύξηση της ενσυναίσθησης των φοιτητών ιατρικής και πλέον συνεργαζόμαστε με ιατρικές σχολές του εξωτερικού για την υλοποίηση της Εκπαίδευσης στην Ενσυναίσθηση και στις Επικοινωνιακές Δεξιότητες στην Κλινική Πράξη.

Από το 2019 το ADR HELLENIC έχει δημιουργήσει ασύγχρονα προγράμματα e-learning στην ελληνική και αγγλική γλώσσα (e-adrhellenic.com) πιστοποιημένα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ανεξάρτητης Πιστοποίησης στην Ηλεκτρονική Μάθηση (ECICEL).

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ