Ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση 20 ωρών στην «Ιατρική Διαμεσολάβηση»

Τρίτη, 09/05/2023

Ο φορέας κατάρτισης διαμεσολαβητών ADR Hellenic Training Hub προσφέρει online ασύγχρονο πρόγραμμα εξειδικευμένης μετεκπαίδευσης διάρκειας 20 ωρών, στην Ιατρική Διαμεσολάβηση.

 • Στην ελληνική γλώσσα
 • Η εγγραφή στην πλατφόρμα www.e-adrhellenic.com είναι δωρεάν
 • Κόστος εκπαίδευσης 450,00 ευρώ
 • Η εκπαίδευση είναι μόνιμα διαθέσιμη για παρακολούθηση στην πλατφόρμα www.e-adrhellenic.com 

Ο Φορέας Κατάρτισης Διαμεσολαβητών, ADRHELLENIC TRAINING HUB προσφέρει 20 ώρες ασύγχρονο εξ αποστάσεως πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαίδευσης για Ιατρική Διαμεσολάβηση.

Mε την κατάθεση των διδάκτρων ή την πληρωμή μέσα από την πλατφόρμα, έχετε άμεσα πρόσβαση στο e-learning πρόγραμμα της εκπαίδευσης στην Ιατρική Διαμεσολάβηση. Η εκπαίδευση θα είναι μόνιμα διαθέσιμη για παρακολούθηση στην πλατφόρμα www.e-adrhellenic.com. Το e-learning πρόγραμμα μπορείτε να το παρακολουθήσετε από τον υπολογιστή σας, από το κινητό σας τηλέφωνο, από τάμπλετ, οποιαδήποτε ώρα, οπουδήποτε θέλετε και με τον δικό σας ρυθμό. Έχετε πρόσβαση στην εκπαίδευση έως και 90 μέρες από την εγγραφή. Οι ασύγχρονες εκπαιδεύσεις του ADR Hellenic Training Hub περιλαμβάνουν μαγνητοσκοπημένες ενότητες. Δεν υπάρχει δέσμευση στην έναρξη παρακολούθησης της εκπαίδευσης. Οι ενότητες των εκπαιδεύσεων είναι αποθηκευμένες στην e-learning πλατφόρμα του ADR Hellenic Training Hub ( www.e-adrhellenic.com ) και μπορείτε να ξεκινήσετε την παρακολούθηση όποτε επιθυμείτε. 

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται:

α) σε διαμεσολαβητές που θέλουν να μετεκπαιδευτούν στην απαραίτητη κάθε τριετία υποχρεωτική πρόσθετη εκπαίδευση η οποία παρέχεται από αδειοδοτημένους φορείς (άρθρο 27 παρ.Β Ν4640/2019) και παράλληλα να αποκτήσουν γνώσεις και τεχνικές σε σχέση  με την ιατρική διαμεσολάβηση, 

β) σε δικηγόρους παραστάτες στην ιατρική διαμεσολάβηση  σε νομικούς συμβούλους κλινικών, ιατρικών κέντρων κλπ, καθώς και σε ιατρούς, οδοντιάτρους, νοσηλευτές, διοικητικά μέλη νοσοκομείων και κλινικών, ασφαλιστές που θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με την διαμεσολάβηση στο χώρο της υγείας.

Περιεχόμενο προγράμματος:

 1. Εισαγωγή στη διαδικασία της διαμεσολάβησης, τον ρόλο και τις ικανότητες του Διαμεσολαβητή
 2. Ιατρική Διαμεσολάβηση, τί είναι, ποιες διαφορές υπάγονται
 3. Ενσυναίσθηση και ιατρικό λάθος (αποκάλυψη και συγγνώμη) στην κλινική πράξη
 4. Επικοινωνία ασθενούς- ιατρού
 5. Ο ρόλος του παραστάτη Δικηγόρου στην Διαμεσολάβηση
 6. Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας
 7. Ασφάλιση αστικής ιατρικής ευθύνης
 8. Συναισθηματική Νευροεπιστήμη
 9. Προσωπικότητα και διαχείριση συγκρούσεων

10. Ενημέρωση-Συναίνεση ασθενούς

11. Ιατρική Αστική Ευθύνη, Ιατρική Πραγματογνωμοσύνη (επιπλοκές, αστική ιατρική ευθύνη κλπ)

12. Επιλογή κατάλληλου Διαμεσολαβητή για ιατρικές υποθέσεις, γνώσεις και ικανότητες που απαιτούνται. 

13.  Σενάριo ιατρικής υπόθεσης

14.  Άρθρα, εργασίες, θεωρία 

15.  Εξετάσεις ( 10 ερωτήσεις με multiple choice ) 

16.  Χορήγηση πιστοποιητικού παρακολούθησης 20 ωρών

 

Όποιος/-α επιθυμεί να συμμετάσχει στην παρούσα εκπαίδευση  και να ολοκληρώσει την εγγραφή  του σε αυτή: 

πρέπει να αποστείλει ηλεκτρονικά στο email: [email protected] με σημείωση «Ιατρική Διαμεσολάβηση», όλα τα κάτωθι:

α) την αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη και

β) το παραστατικό καταβολής των διδάκτρων των 450,00 ευρώ στον Τραπεζικό Λογαριασμό με δικαιούχο:

ΕΛΚΕΔ - Ελληνικό κέντρο εναλλακτικής επίλυσης διαφορών

Εθνική Τράπεζα Ελλάδος

Αριθμός λογαριασμού: 213/001044-82

IBAN: GR2701102130000021300104482

Αιτιολογία:"ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ, ONOM/MO"
Κόστος: 450€

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ADR HELLENIC

Το ADR HELLENIC είναι ένας ευρωπαϊκός οργανισμός που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2012 με σκοπό την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών διαμεσολάβησης, υπηρεσιών εκπαίδευσης στη διαμεσολάβηση και γενικότερα στην επίλυση συγκρούσεων, τόσο στην Ευρώπη, όσο και διεθνώς. Από τον Απρίλιο του 2022 είναι πλέον Φορέας Κατάρτισης Διαμεσολαβητών αδειοδοτημένος από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,  με έδρα τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη.

Από το 2014 το ADR Hellenic είναι αποκλειστικός πάροχος εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Αλεξανδρούπολης (ΙΝΚΑΔΑ), ενώ από το 2015 είναι ιδρυτικό μέλος του Βαλκανικού Οργανισμού Επίλυσης Διαφορών και παρέχει υπηρεσίες βασικής εκπαίδευσης διαμεσολαβητών στην Ευρώπη και διεθνώς. Συνεργάζεται επίσης με το Πανεπιστήμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και προσφέρει Προγράμματα Εξειδίκευσης στον τομέα της Διαμεσολάβησης.

Έχουν εκπαιδευτεί από τον  Φορέα μας τόσο στη βασική Εκπαίδευση Διαμεσολαβητών όσο και σε προγράμματα μετεκπαίδευσης πάνω από 3.000 διαμεσολαβητές σε Ελλάδα, Κύπρο και διεθνώς από το 2014 έως σήμερα.

Tο ADR Hellenic είναι το μοναδικό κέντρο στην Ελλάδα που παρέχει όλα τα Qualifying Assessment Programs του International Mediation Institute (I.M.I) και πιστοποιεί τις επαγγελματικές ικανότητες διαμεσολαβητών από όλο τον κόσμο, ώστε αυτοί να συμπεριληφθούν στην επίσημη λίστα των Διεθνών Διαμεσολαβητών του Ι.Μ.Ι. Πλέον από το 2019 το πρόγραμμα Βασικής Εκπαίδευσης-Κατάρτισης του ADR HELLENIC είναι πιστοποιημένο από το διεθνούς φήμης Ινστιτούτο, Ιnternational Mediation Institute ( IMI ) ως IMI Certified Mediator Training Program (IMI CMTP).

Ανάμεσα στα πρωτοποριακά προγράμματα που έχουμε δημιουργήσει ανήκουν η Επίλυση Συγκρούσεων στον Χώρο Εργασίας, η Διαδοχή στην Οικογενειακή Επιχείρηση, η Διαμεσολάβηση στις Οικογενειακές Επιχειρήσεις, οι Διαπραγματεύσεις για την Επίτευξη Επαγγελματικής Συμφωνίας, η Προχωρημένη Διαμεσολάβηση, η Ενσυναίσθηση και Σχολική Διαμεσολάβηση, η Νευροεπιστήμη και Διαμεσολάβηση, η Γλώσσα του Σώματος, οι Επικοινωνιακές Δεξιότητες, η Ενδοεταιρική Διαμεσολάβηση, η Επίλυση συγκρούσεων στον Αθλητισμό, η Οικογενειακή, Τραπεζική και Κτηματολογική Διαμεσολάβηση και  Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Διαμεσολαβητών (Τrain the Trainers). 

Εξειδικευόμαστε επίσης στην Ιατρική και Βιοηθική Διαμεσολάβηση και στην εκπαίδευση ιατρών σε ήπιες δεξιότητες. Σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, συμμετείχαμε το 2018 σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα για την αύξηση της ενσυναίσθησης των φοιτητών ιατρικής και πλέον συνεργαζόμαστε με ιατρικές σχολές του εξωτερικού για την υλοποίηση της Εκπαίδευσης στην Ενσυναίσθηση και στις Επικοινωνιακές Δεξιότητες στην Κλινική Πράξη.

Από το 2019 το ADR HELLENIC έχει δημιουργήσει ασύγχρονα προγράμματα e-learning στην ελληνική και αγγλική γλώσσα (e-adrhellenic.com) πιστοποιημένα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ανεξάρτητης Πιστοποίησης στην Ηλεκτρονική Μάθηση (ECICEL).

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ