Ασύγχρονη εξ αποστάσεως μετεκπαίδευση στην Αθλητική Διαμεσολάβηση - ΙΝΚΑΔΑ και ADR Hellenic Center

Δευτέρα, 18/10/2021

Ε-Learning Advanced Εκπαίδευση 20 ωρών στην Αθλητική Διαμεσολάβηση από  το ΙΝΚΑΔΑ και το ADR Hellenic Center, με εισηγητές από το χώρο του αθλητισμού.

Νομικό πλαίσιο του ν.4640/2019 Διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις

Το ΙΝΚΑΔΑ (NIKI MEDIATION) σε συνεργασία με το Eλληνικό Κέντρο Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ΕΛΚΕΔ-ADR HELLENIC CENTER) προσφέρει online ασύγχρονο πρόγραμμα  εξειδικευμένης μετεκπαίδευσης, διάρκειας 20 ωρών, στην Αθλητική Διαμεσολάβηση.

 «Αθλητική Διαμεσολάβηση»

*Στην ελληνική γλώσσα

*Η εγγραφή στην πλατφόρμα www.e-adrhellenic.com είναι δωρεάν

*κόστος εκπαίδευσης 190,00 ευρώ

*Η εκπαίδευση είναι μόνιμα διαθέσιμη για παρακολούθηση στην πλατφόρμα (3 μήνες από την εγγραφή)

 

Μετά την παρακολούθηση του προγράμματος, χορηγείται ηλεκτρονικά από το ADR Hellenic Center και το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Αλεξανδρούπολης, (ΙΝΚΑΔΑ/NIKIMEDIATION) Βεβαίωση Παρακολούθησης (Certificate of Completion in  «SPORTS MEDIATION» διάρκειας 20 ωρών).

Το πρόγραμμα μπορείτε να το παρακολουθήσετε από τον υπολογιστή σας, από το κινητό σας τηλέφωνο, από τάμπλετ, οποιαδήποτε ώρα, οπουδήποτε θέλετε και με τον δικό σας ρυθμό. Έχετε πρόσβαση στην πλατφόρμα έως και 90 μέρες από την ημέρα εγγραφής-πληρωμής στο συγκεκριμμένο πρόγραμμα. 

Τα οnline courses του ADR Hellenic Viral περιλαμβάνουν μαγνητοσκοπημένες ενότητες. Για να παρακολουθήσετε, εγγραφείτε δωρεάν ή συνδεθείτε (εάν έχετε ήδη δημιουργήσει λογαριασμό) και επιλέξτε το Course που σας ενδιαφέρει (Enroll). Μόλις ολοκληρώσετε την αγορά της συνδρομής, θα αποκτήσετε άμεσα πρόσβαση στο online course που επιλέξατε. Δεν υπάρχει δέσμευση στην έναρξη παρακολούθησης του course. Οι ενότητες των courses είναι αποθηκευμένες στη σελίδα του ADR Hellenic Viral και μπορείτε να ξεκινήσετε την παρακολούθηση όποτε επιθυμείτε. Το χρονικό διάστημα που έχετε στη διάθεσή σας για να παρακολουθήσετε το εκάστοτε online course, είναι συνήθως τρεις (3) μήνες. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες και ημέρες παρακολούθησης. Από τη στιγμή που θα αποκτήσετε πρόσβαση στο course, μπορείτε να το παρακολουθήσετε όποτε θέλετε εσείς, μέσα σε 3 μήνες. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα courses οποιαδήποτε στιγμή θέλετε, σε οποιοδήποτε υπολογιστή/ταμπλετ/κινητό και σε οποιοδήποτε μέρος έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο ("at your own time,space and pace").

Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται σε 250,00 ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η χορήγηση του πιστοποιητικού παρακολούθησης από το ΙΝΚΑΔΑ και το ΑDR HELLENIC CENTER.

Το πρόγραμμα είναι μόνιμα διαθέσιμο.

 Εγγραφές απευθείας στην E-Learning πλατφόρμα  : 

www.e-adrhellenic.com 

Σεμινάριο: «Aθλητική Διαμεσολάβηση»

 

 

 

 

Εκπαιδευτική ομάδα:

1. Εύη Αυλογιάρη, (leader Trainer) διαμεσολαβήτρια, εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών, πρόεδρος ADR Hellenic Center (http://www.adrhellenic.com), πρώην αθλήτρια Volley και υπεύθυνη της ομάδας Volley γυναικών του Αμερικανικού Κολλεγίου “ΑΝΑΤΟΛΙΑ”, A’ Εθνική Κατηγορία.

 

 2. Mαρία Τσώλου, Δικηγόρος, διαμεσολαβήτρια, εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών ΑDR Hellenic Center και INKAΔΑ

 

3.  Κωνσταντίνος Τερζής Δικηγόρος, διαμεσολαβητής, εκπαιδευτής διαμεσολαβητών ADR Hellenic και ΙΝΚΑΔΑ

 

 

Εξειδικευμένοι Εισηγητές:

 

1. Φρόσω  Πατσού: Ph.D, M.Sc, Ψυχολόγος, Αθλητική Ψυχολόγος,
Επιστημονική Συνεργάτιδα Εθνικής Ομάδας Στίβου, πρ. Επιστημονική Συνεργάτιδα Ακαδημιών Ποδοσφαίρου ΑΕΚ, πρ. αθλήτρια Εθνικής & Ολυμπιακής Ομάδας Στίβου – OLY.  Εισήγηση με θέμα "Η ψυχολογία του αθλητή: Μια ολιστική προσέγγιση" αναφέρεται στις παραμέτρους που αφορούν τους αθλητές και που οφείλει να γνωρίζει ένας αθλητικός διαμεσολαβητής, όπως Διαφορές ατομικών ομαδικών αθλημάτων, Διαφορές φύλου, Διαχείριση μη επιτρεπόμενων συμπεριφορών, Σχέσεις με γονείς/προπονητές/παράγοντες, Διαχείριση συγκρούσεων, Σημαντικοί άλλοι, Διαφορές ερασιτεχνικού-επαγγελματικού αθλητισμού, Αθλητισμός και εκπαιδευτική διαδικασία, Τραυματισμοί, Χορηγοί / Μ.Μ.Ε., Τερματισμός αθλητικής καριέρας.

2. Βούλα Κοζομπόλη : πρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Silver Olympic medallist, IOC Marketing Commission member, FINA AThletes Committee ,FINA TWPC Committee member, IOC Women and sport trophy for Europe 2015 (πάνελ συζήτησης)

 

3. Στέλιος Αγγελούδης : Αντιπρόεδρος Ολυμπιακής Επιτροπής, Δικηγόρος, Ειδικός Γραμματέας Αθλητισμού Μακεδονίας – Θράκης, Σύμβουλος Διοίκησης της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων “ΑΘΗΝΑ 2004”, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης ( πάνελ συζήτησης ).

 

4. Γεώργιος Λιανός:  Δικηγόρος, Διδάκτωρ Νομικής Αθηνών, ΕγκεκριμένοςΚαθηγητήςUniversité Sorbonne Paris Nord-IdEF, Νομικός Σύμβουλος Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και πολλών αθλητικών ομοσπονδιών, ομάδων και αθλητών

 

5. Σέργιος Μαναράκης: Δικηγόρος Αθηνών, Expertise in Sportslaw , Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής (CIArb), Εκπαιδευτής Διαμεσολαβητών (ADR Ηellenic Center), Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Διαμεσολαβητών. 

6. Δέσποινα Π. Λυπηρίδου: Δικηγόρος, , Expertise in Sportslaw , Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, πρ. Πρόεδρος Αθλητικού Σωματείου Χειροσφαίρισης , μέλος της επιτροπής ενστάσεων της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Θεσσαλονίκης, πρ. Αθλήτρια (πάνελ συζήτησης).

 

Πάροχο

λεκπαίδευσCompliance & Computing (IDCC), www.idcc.gr

Σε ποιους απευθύνεται:

 Το σεμινάριο απευθύνεται σε διαπιστευμένους/πιστοποιημένους Διαμεσολαβητές, αλλά και σε Δικηγόρους, Aθλητικούς Δικαστές, Αθλητές, Προπονητές, Δημοσιογράφους, Sports Managers κλπ, που θέλουν να εξειδικευτούν στην αθλητική Διαμεσολάβηση και να αποκτήσουν επίσης Διαμεσολαβητικές δεξιότητες για να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις φιλονικίες στον χώρο του Αθλητισμού.

 

Τι περιλαμβάνει:

 1. Αθλητικές διαφορές
 2. Εναλλακτική επίλυση διαφορών στον αθλητισμό
 3. Αθλητισμός και Διαμεσολάβηση
 4. Η αρένα της διαμεσολάβησης
 5. Επίλυση αθλητικών διαφορών
 6. Διαπραγμάτευση
 7. Η ψυχολογία του αθλητή (Φρόσω Πατσού)
 8. Πάνελ συζήτησης (Φρόσω Πατσού-Βούλα Κοζομπόλη-Στέλιος Αγγελούδης-Εύη Αυλογιάρη)
 9. Βιβλιογραφία
 10. Εξετάσεις
 11. Φόρμα αξιολόγησης
 12. Πιστοποιητικό παρακολούθησης

 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ADR HELLENIC CENTER 

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ (ADR Hellenic Center) είναι  ένας ευρωπαϊκός οργανισμός, που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2012 με σκοπό την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών διαμεσολάβησης και υπηρεσιών εκπαίδευσης στη Διαμεσολάβηση και γενικότερα στην επίλυση συγκρούσεων, τόσο στην Ευρώπη, όσο και διεθνώς.

Από το 2014 το ADR Hellenic Center είναι ο αποκλειστικός πάροχος εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΙΝΚΑΔΑ), ενός εκ των πέντε λειτουργούντων στην Ελλάδα Ινστιτούτων Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών, πιστοποιημένο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Συνεργάζεται επίσης με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (τομέας Διά Βίου Εκπαίδευσης) και προσφέρει με μεγάλη επιτυχία Προγράμματα Εξειδίκευσης στον τομέα της Διαμεσολάβησης (τραπεζική και οικογενειακή). Από το έτος 2015 είναι ιδρυτικό μέλος του Βαλκανικού Οργανισμού Επίλυσης Διαφορών (Balkan Association for Dispute Resolution) και παρέχει υπηρεσίες βασικής εκπαίδευσης διαμεσολαβητών  στην Ευρώπη και διεθνώς.

Tο ADR Hellenic Center είναι το μοναδικό κέντρο στην Ελλάδα που, από το έτος 2015, παρέχει όλα τα Qualifying Assessment Programs του Διεθνούς φήμης και αναγνώρισης Ινστιτούτου, International Mediation Institute (I.M.I) και πιστοποιεί τις επαγγελματικές ικανότητες  Διαμεσολαβητών από όλο τον κόσμο, ώστε αυτοί να συμπεριληφθούν στην επίσημη λίστα των Διεθνών Διαμεσολαβητών του Ι.Μ.Ι. 

Πλέον από το 2019 το πρόγραμμα Βασικής Εκπαίδευσης-Κατάρτισης  του ADR HELLENIC CENTER είναι πιστοποιημένο από το διεθνούς φήμης Ινστιτούτο, Ιnternational Mediation Institute ( IMI ) ως  IMI  Certified Mediator Training Program ( IMI CMTP).

Το ADR Hellenic Center έχει δημιουργήσει πρωτοποριακά προγράμματα που διεξάγονται με μεγάλη επιτυχία και αφορούν την επίλυση συγκρούσεων στο χώρο εργασίας, στην διαδοχή στην οικογενειακή επιχείρηση, στην διαμεσολάβηση στις οικογενειακές επιχειρήσεις, διαπραγματεύσεις για την επίτευξη επαγγελματικής συμφωνίας , Advanced Διαμεσολάβηση, Ιατρική Διαμεσολάβηση, Ενσυναίσθηση και Σχολική Διαμεσολάβηση, Νευροεπιστήμη και Διαμεσολάβηση, Γλώσσα του σώματος, Επικοινωνιακές δεξιότητες, Ενδοεταιρική Διαμεσολάβηση, Επίλυση συγκρούσεων στον Αθλητισμό κλπ

Το ADR Hellenic Center είναι ο μοναδικός φορέας  τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς που εξειδικεύεται στην Ιατρική και Βιοηθική Διαμεσολάβηση και στην εκπαίδευση ιατρών και παρόχων υγείας σε ήπιες δεξιότητες (Soft Skills) και έχει δημιουργήσει πρωτοποριακά προγράμματα. Από το 2015 έως και σήμερα έχουν διεξαχθεί με πολλή μεγάλη επιτυχία προγράμματα Ιατρικής Διαμεσολάβησης απευθυνόμενα σε διαμεσολαβητές και δικηγόρους, προγράμματα Βιοηθικής Διαμεσολάβησης για επαγγελματίες υγείας και δικηγόρους, καθώς και προγράμματα σε συνεργασία με νοσοκομεία για την εκπαίδευση των ιατρών σε ήπιες δεξιότητες (softskills) , διαχείριση ιατρικού λάθους και επίλυση συγκρούσεων στην ιατρική κλινική πράξη.

Από το έτος 2019 έχει δημιουργήσει πρωτοποριακά  ασύγχρονα προγράμματα e-learning  στην πλατφόρμα e-adrhellenic.com., στην ελληνική και αγγλική γλώσσα  όπως, ο ρόλος του Δικηγόρου στη Διαμεσολάβηση, εισαγωγή στη Διαμεσολάβηση, Οικογενειακή Διαμεσολάβηση, Advanced Διαμεσολάβηση, Ιατρική Διαμεσολάβηση, Ενσυναίσθηση και Σχολική Διαμεσολάβηση, Νευροεπιστήμη και Διαμεσολάβηση, Γλώσσα του σώματος και Διαμεσολάβηση, Eπίλυση συγκρούσεων στο χώρο εργασίας, Διαμεσολάβηση στις οικογενειακές επιχειρήσεις, Αθλητική Διαμεσολάβηση Διαπραγματεύσεις για την επίτευξη επαγγελματικής συμφωνίας, Διαχείρηση Ιατρικού λάθους, Ήπιες δεξιότητες ιατρών κλπ.

Το ADR Hellenic Center είναι πλέον, από το Μάρτιο του 2021, Διαπιστευμένο Μέλος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ανεξάρτητης Πιστοποίησης στην Ηλεκτρονική Μάθηση - ECICEL (European Center of Independent Certification in E-Learning). Τα e-learning προγράμματα του κέντρου μας ικανοποιούν τα κριτήρια και πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουν καθιερωθεί από το ECICEL σχετικά με την ποιότητα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, τόσο σε επίπεδο περιεχομένου όσο και σε επίπεδο τεχνολογίας.

Είναι δε ο μοναδικός φορέας που σήμερα προσφέρει ONLINE σύγχρονη εκπαίδευση Εκπαιδευτών Διαμεσολαβητών ( ΤRAIN THE TRAINERS ) σε πολύ μικρά τμήματα. 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ