Εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας για την Ασφάλιση Νομικής Προστασίας

Τρίτη, 01/07/2014

Πάνω από 250 συμμετέχοντες, εκπρόσωποι ασφαλιστικών εταιριών, ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές, συνεργάτες κ.ά.,  συμμετείχαν και ενημερώθηκαν για το νέο θεσμό της επίλυσης νομικών διαφορών, τη Διαμεσολάβηση, στην εκδήλωση «Ασφάλιση Νομικής Προστασίας – Νέες προκλήσεις, Νέοι Θεσμοί», που διοργάνωσε, την Τρίτη 1 Ιουλίου 2014 στο ξενοδοχείο King George στην Αθήνα, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) .

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, ο Συνήγορος του Καταναλωτή, κ.Ευάγγελος Ζερβέας,  ο Πρόεδρος Επιτροπής Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων ΕΑΕΕ κ. Νίκος Μακρόπουλος και η κ. Ελένη Γρυπάρη, Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο κ. Νικόλας Κανελλόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές για την επίκαιρη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θεματική της εκδήλωσης, που σηματοδοτεί το γνήσιο ενδιαφέρον της ελληνικής ασφαλιστικής κοινότητας για την προβολή της Διαμεσολάβησης και κάλεσε τα μέλη της Ένωσης, τους επιχειρηματίες και τους δικηγόρους να «αγκαλιάσουν» και να στηρίξουν έμπρακτα και δυναμικά τον νέο αυτό θεσμό.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Νικόλας Κανελλόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρείων Ελλάδος.

«Η Διαμεσολάβηση φέρνει τη μεγάλη αλλαγή στη σκέψη και την πράξη. Η εξέλιξη της κοινωνικής συμβίωσης και -κυρίως- οι ίδιες οι ανάγκες του Πολίτη και των Επιχειρήσεων, μας υποχρεώνουν να υιοθετήσουμε την κουλτούρα της σύνθεσης και της διαπραγμάτευσης εις βάρος της αδιαλλαξίας και της άγονης έλλειψης διαλόγου.  Μια νέα εποχή συνδιαλλαγής ανοίγεται εμπρός μας. Μια εποχή που αξιώνει από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να εγκαταλείψουν τη διαρκή προσφυγή στην εξουσία του Δικαστή και να αναλάβουν να αυτορυθμίσουν τις σχέσεις τους. Να συναποφασίσουν το πώς θα λύσουν τις διαφορές τους», ανέφερε ο κ. Κανελλόπουλος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις ομιλίες της κ. Νάντιας Σταυρογιάννη, Προέδρου της Επιτροπής Νομικής Προστασίας και του  κ. Γιώργου  Καραβία, Προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε αναλάβει η κ. Μ. Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια ΕΑΕΕ.

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ