Η Διαμεσολάβηση κερδίζει... «οπαδούς»!

Πέμπτη, 30/10/2014

Μετά το Δεκέμβριο του 2010, όπου και ψηφίστηκε ο νόμος 3898/2010,  η Διαμεσολάβηση κερδίζει  όλο και περισσότερους «θαυμαστές».

Μετά τα τέσσερα Κέντρα Κατάρτισης Διαμεσολαβητών (Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Αθήνας και Λάρισας), τους 829 Διαπιστευμένους Διαμεσολαβητές, τα ολοένα αυξανόμενα κέντρα Διαμεσολάβησης (ΕΒΕΑ, Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, Επιμελητήριο Κέρκυρας κ.ά), έρχεται να προστεθεί στην οικογένεια μας η «ΕΛΠΙΔΙΑ».

Πρόκειται για μία Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία, που ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2014 με Πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου τον κ. Ιωάννη Χαμηλοθώρη, αντιπρόεδρο την κ. Καλλιόπη Μακρίδου και ταμία τον κ. Αντώνιο Καρατζά, και έχει ως στόχο την ανάπτυξη και τη διάδοση του πνεύματος της Διαμεσολάβησης,.

Σκοπός της «ΕΛΠΙΔΙΑ» είναι η διοργάνωση συνεδρίων, ημερίδων, εκπαιδευτικών σεμιναρίων, διαλέξεων, δημόσιων συζητήσεων, καθώς και πρωτότυπων εκδόσεων για την ενημέρωση της κοινής γνώμης στην Ελλάδα σχετικά με το θεσμό της Διαμεσολάβησης και των Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νικόλας Κανελλόπουλος, μόλις πληροφορήθηκε την σύσταση της «ΕΛΠΙΔΙΑ», δήλωσε: «Η Διαμεσολάβηση έχει ανάγκη από ανθρώπους που την στηρίζουν και την πιστεύουν. Γι’ αυτό, καλωσορίζω την πρωτοβουλία των καλών φίλων και συναδέλφων. Εύχομαι η προσπάθειά τους αυτή να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Για το καλό της Διαμεσολάβησης, για το καλό της Κοινωνίας μας» .

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ