Η χορωδία των διαπιστευμένων Διαμεσολαβητών για τις μωρομάνες του Καταστήματος Κράτησης Ελεώνα Θηβών

Παρασκευή, 19/12/2014

Την πρώτη επίσημη εμφάνισή της πραγματοποίησε η Χορωδία Διαπιστευμένων Διαμεσολαβητών στην χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 και διοργανώθηκε από την Νομική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με την Ελληνική Επιστημονική Εταιρία για τη Διαμεσολάβηση (ΕΛΠΙΔΙΑ) και την υποστήριξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης.  Η Χορωδία τραγούδησε χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο και πλαισιώθηκε από ορχήστρα Δωματίου υπό τη διεύθυνση της κ. Θέλμας Παπαδοπούλου, Δικηγόρου- Διαμεσολαβήτριας.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι κ. Νικόλας Κανελλόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης καθώς και ο κ. Κυριάκος Λουκάκος, Δικηγόρος- Διαμεσολαβητής, Επιστημονικός Συνεργάτης στον Συνήγορο του Πολίτη, Μουσικοκριτικός και Μουσικός Παραγωγός του τρίτου (Γ΄) Προγράμματος.

Χαιρετισμούς για την πρωτοεμφανιζόμενη Χορωδία Διαπιστευμένων Διαμεσολαβητών καθώς και συγχαρητήρια για τον σκοπό της εκδήλωσης, απηύθυναν, επίσης, η κ. Ιωάννα Αναστασοπούλου, Δικηγόρος- Διαμεσολαβήτρια και Πρόεδρος του «Ελληνικού Κέντρου Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας», οι κ. Σπύρος Αντωνέλλος και Ελένη Πλέσσα, εκ μέρους του φορέα εκπαίδευσης «Α.Κ.Κ.Ε.Δ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» και της εταιρίας επίλυσης διαφορών «RESOLVE», η κ. Μαρία Χατζηλεωνίδα εκ μέρους του φορέα εκπαίδευσης «ΚΕ.ΔΙ.Π.» καθώς και η κ. Κάλια Μπαριτάκη, Πρόεδρος του Ερευνητικού Ομίλου Φοιτητών Νομικής (Ε.Ο.Φ.Ν.).

Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους ο κ. Γεώργιος Αναγνωστόπουλος, Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Αθηναίων, η κ. Κατερίνα Κωτσάκη, Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Ένωσης Ελλήνων Διαμεσολαβητών», η κ. Βασιλική Σκορδάκη, Δικηγόρος- Διαμεσολαβήτρια, μέλος της Επιτροπής Εξετάσεων Διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κ. Δημήτριος Αναστασόπουλος, Δικηγόρος, Πρόεδρος της οργάνωσης «E- Themis», ο κ. Μιχάλης Καλαντζόπουλος, Δικηγόρος, Σύμβουλος του Δ.Σ. του Δ.Σ.Α., η κ. Διαμάντω Ζάβρα, τ. Γενική Διευθύντρια Υπουργείου Δικαιοσύνης, η κ. Παναγιώτα Σουβαλιώτη, τ. Προϊσταμένη του τμήματος Εκουσίας Δικαιοδοσίας του Ειρηνοδικείου Αθηνών, η κ. Λίλα Καρατζά, εκ μέρους της Νομικής Βιβλιοθήκης, η κ. Μαρία Μαρκόπολι, Πρόεδρος του Φιλόπτωχου Σωματείου «ο Άγιος Αντώνιος», ενώ τη συμβολή τους παρείχαν και οι κ. Ιωάννης Γουμενόπουλος, Γενικός Διευθυντής των Εκδόσεων «ΣΑΚΚΟΥΛΑ», Βένια Παπαθανασοπούλου, Δικηγόρος- Διαμεσολαβήτρια, εκπαδευτικός συνεργάτης του Τμήματος Diploma in Negotiations του Ο.Π.Α. (πρώην Α.Σ.Σ.Ο.Ε.), η Ένωση Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών (Ε.Α.Ν.Δ.Α.) και η «E- Themis».

Στη Χορωδία συμμετέχουν μέλη από τα Κέντρα Εκπαίδευσης- Φορείς Κατάρτισης Διαμεσολαβητών (Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Αθήνας και Λάρισας) και τις Εταιρίες Διαμεσολάβησης «Business Mediation Network», «Family Mediation Center», «Resolve», «Eλληνικό Κέντρο Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας». Ιδιαίτερη χαρά προσέφερε με τη συμμετοχή της στη Χορωδία και η κ. Mary Damianakis, Διαμεσολαβήτρια που βρέθηκε στην Ελλάδα, ως προσκεκλημένη Ομιλήτρια του 1ου Κοινού Συνεδρίου των Κέντρων Διαμεσολάβησης, Πρόεδρος της Οικογενειακής Διαμεσολάβησης στον Καναδά και στο ΙΜΙ.

Τα έσοδα της εκδήλωσης που ανήλθαν στο ποσό των 1.235 Ευρώ κατατέθηκαν στο φιλόπτωχο ταμείο του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θηβών και θα διατεθούν στις κρατούμενες μητέρες που μεγαλώνουν τα παιδιά τους μαζί τους, μέχρι την ηλικία των 3 ετών. Τέλος, χρειάζεται να σημειωθεί ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με κοινή πρωτοβουλία των Διαπιστευμένων Διαμεσολαβητών όλων των Κέντρων Εκπαίδευσης- Φορέων Κατάρτισης Διαμεσολαβητών της Χώρας.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ