ΙΚΔΘ: Νέο Σεμινάριο Μετεκπαίδευσης στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση με ηλεκτρονικά μέσα, 26 – 27 Φεβρουαρίου 2021

Πέμπτη, 04/02/2021

Αιτήσεις ηλεκτρονικά έως τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021  (https://www.dsth.gr/aiteseis)

Αποστολή δικαιολογητικών & εξόφληση διδάκτρων  έως τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021.  

Το συνολικό κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα 350 € (δυνατότητα πληρωμής και με πιστωτική κάρτα έως 12 άτοκες δόσεις και εξόφληση τουλάχιστον 15 ημέρες πριν την έναρξη της εκπαίδευσης).

 

Στοιχεία επικοινωνίας Ι.Κ.Δ.Θ. :

Ηλ. Διεύθυνση : [email protected]

Τηλέφωνο : 2313 311 342, 2310 528 509

 

Ανταποκρινόμενο στις θεσμικές εξελίξεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει συσταθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επίλυσης Συγκρούσεων (www.europeanresolution.com) και την ADR-ODR International (http://www.adrodrinternational.com), πρωτοπορεί, παρέχοντας κατάρτιση και πιστοποίηση στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Δεξιοτήτων στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση. 

Το Πρόγραμμα κρίνεται απαραίτητο με δεδομένο το νέο νομοθετικό πλαίσιο τόσο διεθνώς όσο και σε εθνικό επίπεδο με τον Ν.4640/2019,  την εισαγωγή της Υποχρεωτικής Αρχικής Συνεδρίας σε οικογενειακές υποθέσεις και τον ενισχυμένο ρόλο του διαμεσολαβητή στις νέες διαδικασίες.

Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Οικογενειακής Διαμεσολάβησης  απευθύνεται αποκλειστικά σε Διαπιστευμένους Διαμεσολαβητές και παρέχει τη διαρκή κατάρτιση και επιμόρφωση που απαιτείται από το νόμο στα πλαίσια της ανά τριετίας υποχρεωτικής μετεκπαίδευσης τους. Το εξειδικευμένο αυτό πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης έχει συνολική διάρκεια 20 ώρες (άρθρο 27Β Ν.4640/2019).  

 

Το Πρόγραμμα  λαμβάνει χώρα  αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας zoom.us και της πλατφόρμας moodle, με Σύγχρονη Εκπαίδευση. Η αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων και των εκπαιδευτών γίνεται σε «πραγματικό χρόνο».

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρία, ασκήσεις, προσομοιώσεις ρόλων και αναλύσεις υποθέσεων με βάση τα ελληνικά δεδομένα συνδυαστικά με την εμπειρία και τις εξελίξεις διεθνώς.

Μαθησιακοί στόχοι του προγράμματος:

  • Ανάλυση του νέου νομοθετικού πλαισίου (Ν.4640/2019). Υπαγόμενες διαφορές - Προσφυγή (εκούσια – υποχρεωτική) στη διαμεσολάβηση  και  διαδικασία επιλογής Διαμεσολαβητή. Υποχρεωτικότητα και είδος διαφορών που υπάγονται στην Υποχρεωτική Αρχική Συνεδρία Διαδικασία διαμεσολάβησης - Η αμοιβή του διαμεσολαβητή -Εκτελεστότητα των συμφωνιών που προκύπτουν από τη διαμεσολάβηση.
  • Εμβάθυνση στη συνειδητοποίηση του ρόλου του διαμεσολαβητή σε κάθε στάδιο.
  • Χειρισμό των σύνθετων διαφορών.
  • Κατανόηση της σημασίας των έντονων συναισθημάτων και των έντονα συγκρουσιακών προσωπικοτήτων.
  • Κατανόηση της θεωρίας και πρακτικής της οικογενειακής διαμεσολάβησης
  • Εισαγωγή στρατηγικών διαχείρισης συγκρούσεων και δυναμικής οικογενειών με έμφαση στα συνέπειες της διάστασης και του διαζυγίου τόσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά
  • Εισαγωγή στις βασικές δεξιότητες και τεχνικές της οικογενειακής διαμεσολάβησης, με έμφαση στις διαφορές επί περιουσιακών στοιχείων.

 

Περιλαμβάνονται: :
• Πρόγραμμα εκπαίδευσης προχωρημένου επιπέδου με ελάχιστη διάρκεια είκοσι (20) ωρών.
• 6 σενάρια για προσομοίωση ρόλων στα ελληνικά, με διεθνείς υποθέσεις και υποθέσεις από την ελληνική πραγματικότητα.

• Ψηφιακό υλικό.

 

 Ημερομηνία προγράμματος: Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Φεβρουαρίου 2021.

Οι ώρες εκπαίδευσης διαμορφώνονται ως ακολούθως: Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021: 09.00 – 19.00 και Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021: 09.00 – 19:00.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ