Ημερίδα με θέμα: «Διαμεσολάβηση και Δικαστική Μεσολάβηση» από τον Δικηγορικό Σύλλογο Καρδίτσας

Πέμπτη, 03/07/2014

Στην πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα,  που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 στο Επιμελητήριο Καρδίτσας από τον Δικηγορικό Σύλλογο Καρδίτσας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης,  παρουσιάστηκε η Διαμεσολάβηση ως εναλλακτικός, εξωδικαστικός τρόπος επίλυσης αστικών και εμπορικών διαφορών.

Την ημερίδα χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Ανδρέας Γεωργίου, τονίζοντας ότι με το θεσμό της Διαμεσολάβησης  «θα αποσυμφορηθούν  τα δικαστήρια, θα αναβαθμιστεί η Δικαιοσύνη και θα περπατήσουμε αργά αλλά σταθερά δρόμους πιο πολιτισμένους».

Την εκδήλωση συντόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Νικόλας Κανελλόπουλος, ο οποίος χαιρέτησε την πρωτοβουλία του Δ.Σ.Καρδίτσας για την πραγματοποίηση της ημερίδας. Στη συνέχεια δήλωσε ότι η Διαμεσολάβηση, η Δικαστική Μεσολάβηση και οι υπόλοιποι θεσμοί εναλλακτικής διευθέτησης διαφορών, αποτελούν προτεραιότητα και βασικό πυλώνα της μεταρρυθμιστικής πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Βασικοί εισηγητές της εκδήλωσης ήταν: η κα Ιωάννα Αναστασοπούλου, Δικηγόρος, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια και Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών, ο κ. Χρήστος Πούλιος, Δικηγόρος Βόλου, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής, ο κ. Δημήτριος Τιτσιάς, Δικαστής Μεσολαβητής στο Πρωτοδικείο της Λάρισας και ο κ. Χρυσός-Βάιος Σπάνιας, Δικηγόρος Καρδίτσας, Εκπαιδευμένος Διαμεσολαβητής.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ