ΚΕ.ΔΙ.Π: 56ος κύκλος Βασικής Εκπαίδευσης, (ΜΙΚΤΗ) ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ 16/5-2/6 2022 δια ζώσης & εξ αποστάσεως

Τρίτη, 26/04/2022

56ος κύκλος Βασικής Εκπαίδευσης
ΝΕΑ (ΜΙΚΤΗ) ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ 
από 16 Μαΐου έως Ιουνίου 2022 δια ζώσης & εξ αποστάσεως (online)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ COVID 19 : Οι προγραμματισμένες ημερομηνίες για τη δια ζώσης εκπαίδευση θα γίνουν, εφόσον,

το επιτρέπουν οι συνθήκες με τους περιορισμούς, λόγω Covid-19.

Το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιά (ΚΕ.ΔΙ.Π.) είναι το πρώτο Κέντρο στην Ελλάδα, το οποίο δημιουργήθηκε με τη σύμπραξη του ΔΣΠ, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΒΕΠ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΕΠ). Το ΚΕΔΙΠ εδρεύει στον Πειραιά και στεγάζεται σε κτίριο ειδικά διαμορφωμένο για την διεξαγωγή διαμεσολαβήσεων, την κατάρτιση και εκπαίδευση επαγγελματιών σχετικά με τη διαμεσολάβηση.

Από το 2012 που δημιουργήθηκε έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 50 Κύκλοι Βασικής εκπαίδευσης κατάρτισης διαμεσολαβητών, περισσότεροι από 2Κύκλοι εκπαίδευσης στην Οικογενειακή διαμεσολάβησηαρκετά Εργαστήρια Οικογενειακής διαμεσολάβησης, καθώς κι εκπαιδεύσεις ΣχολικήςΤραπεζικής και Κτηματολογικής διαμεσολάβησηςΑπό το ΚΕΔΙΠ έχουν αποφοιτήσει εκατοντάδες επαγγελματίεςοι οποίοι είναι σήμερα διαπιστευμένοι διαμεσολαβητές του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το πρόγραμμα βασικής εκπαίδευσης που διδάσκεται στο ΚΕΔΙΠ ενώνει τη θεωρία και τις τεχνικές διαμεσολάβησης με το εμπορικό και αστικό δίκαιο εντός του πλαισίου των οποίων εφαρμόζεται ο συγκεκριμένος τρόπος επίλυσης των διαφορών. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης που διενεργείται βάσει του νέου Ν. 4640/2019 έχει διάρκεια ογδόντα πέντε (85) ώρες, και περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:
α) ΠροετοιμασίαΜελέτη-Προετοιμασία υλικού εξ αποστάσεως, πριν την έναρξη της εκπαίδευσης.
β) Δια ζώσης εκπαίδευση και εκπαίδευση εξ αποστάσεως.

Το τμήμα του προγράμματος που αφορά στη θεωρία της διαμεσολάβησης, θεωρία συγκρούσεων, τεχνικές επίλυσης διαφορών, διαπραγματεύσεις, δεοντολογία, εφαρμοσμένα παιχνίδια ρόλων κ.λ.π., διάρκειας εξήντα πέντε (65) ωρών (6διδακτικές ώρες και ώρες προετοιμασίας), δημιουργήθηκε από το διακεκριμένο Έλληνα Διαμεσολαβητή και Εκπαιδευτή στη Διαμεσολάβηση, κ. Σπύρο Λειβαδόπουλο. Το τμήμα του προγράμματος που αφορά στα νομικά μαθήματα (εμπορικό δίκαιο , αστικό δίκαιο, Ν. 4640/19, Ευρωπαϊκή Οδηγία 2008/52/ΕΚ), δέκα έξι (16) διδακτικών ωρώνεπιμελήθηκε η διακεκριμένη Καθηγήτρια του Εμπορικού Δικαίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.)κα Λία Αθανασίου. Το τμήμα του προγράμματος που αναφέρεται στην ανάλυση του Ελληνικού Νόμου Ν. 4640/19 και της Ευρωπαϊκή Οδηγία 2008/52/ΕΚ διάρκειας τεσσάρων (4) ωρών, έχει επιμεληθεί η δικηγόροςδιαμεσολαβήτρια και εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών κα Εύη Σταυρουλάκη.

Βασικός εκπαιδευτικός στόχος του προγράμματος, είναι η εναρμόνιση της θεωρίας και των πρακτικών της διαμεσολάβησης με την ελληνική έννομη τάξη. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από εξειδικευμένες, ανά στάδιο διαδικασίας διαμεσολάβησης, ασκήσεις και παιχνίδια ρόλων προσαρμοσμένα στην ελληνική νομική πραγματικότητα, εργασίες για το σπίτι κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, βιωματικές προσομοιώσεις διαμεσολαβητικής διαδικασίας από τους εκπαιδευτές, διδασκαλία σύμφωνη με τις αρχές της εκπαίδευσης ενηλίκων, εισήγηση ψυχολόγου σε εξειδικευμένα ζητήματα διαχείρισης συναισθημάτων, βασική θεωρία και τεχνικές διαπραγματεύσεων, διδακτέα ύλη γενικών αρχών εμπορικού και αστικού δικαίου καθώς και νομικών ενοτήτων που βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με την εφαρμογή της διαμεσολάβησης στην πράξη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και εστιάζει σε όλες τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις του θεσμού της διαμεσολάβησης στην Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και σε διεθνές επίπεδοΈχει δημιουργηθεί προκειμένου ναπροσφέρει πλήρη θεωρητική κατάρτιση αλλά και υποστήριξη στα πρακτικά ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσειο επαγγελματίας διαμεσολαβητής.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή κατόχους ισοδυνάμου πτυχίου τηςαλλοδαπής.

Οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα της Βασικής Εκπαίδευσης διάρκειας 8ωρών, όπως αναλυτικά παρατίθεται ανωτέρωκαι περάσουν με επιτυχία τη γραπτή και προφορική αξιολόγηση στο τέλος του προγράμματοςθα λάβουν Τίτλο Πιστοποιημένου Διαμεσολαβητή από το ΚΕ.ΔΙ.Π.Στη συνέχεια, οι εκπαιδευθέντες διαμεσολαβητές αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις που διενεργούνται από την Κεντρική Επιτροπή Διαμεσολάβησης σύμφωνα με το Ν. 4640/2019,προκειμένου να διαπιστευθούν και να εγγραφούν στα Μητρώα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Για να δείτε όλη την ανακοίνωση του ΚΕΔΙΠ καθώς και το Αναλυτικό το χρονοδιάγραμμα της (μικτής) βασικής εκπαίδευσης διαμεσολάβησης πατήστε εδώ

Για να κατεβάσετε την αίτηση συμμετοχής πατήστε εδώ

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ