Μετεκπαίδευση 20 ωρών στην Κτηματολογική Διαμεσολάβηση Σύγχρονη εξ’αποστάσεως 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2024

Πέμπτη, 27/06/2024

ADR HELLENIC TRAINING HUB

 Μετεκπαίδευση 20 ωρών στην Κτηματολογική Διαμεσολάβηση

Σύγχρονη εξ’αποστάσεως

14 και 15 Σεπτεμβρίου 2024

 

 

 

 • Κόστος εκπαίδευσης:  450,00 ευρώ με early bird 350,00 ευρώ για όσους εγγραφούν έως 6/9/2024 (έως 3 άτοκες δόσεις).

 

 • Ο Φορέας Κατάρτισης Διαμεσολαβητών, ADR HELLENIC TRAINING HUB προσφέρει 20 ώρες σύγχρονο εξ αποστάσεως πρόγραμμα εξειδικευμένης μετεκπαίδευσης στη Διαμεσολάβηση σε Κτηματολογικές Διαφορές για την εγγραφή των Διαμεσολαβητών στο Μητρώο Κτηματολογικών Διαμεσολαβητών της περ. δ’ της παρ. 2 του άρθρου 6 του ν. 2664/1998 (Α’ 275),  ήτοι στο ειδικό μητρώο των Κτηματολογικών Διαμεσολαβητών. 

 

 • Η διαδικασία αποστολής των δικαιολογητικών για εγγραφή στο Μητρώο των Κτηματολογικών Διαμεσολαβητών θα γίνει με επιμέλεια του Φορέα μας.

 

 • Η σύγχρονη εξ’αποστάσεως τηλεκπαίδευση των 20 ωρών θα διεξαχθεί στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2024

 

 • Τόπος : Πλατφόρμα Zoom.us

 

 • Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον παρακολούθησης e-learning ασύγχρονης εκπαίδευσης στην Κτηματολογική Διαμεσολάβηση. Η εκπαίδευση είναι μόνιμα διαθέσιμη για παρακολούθηση στην πλατφόρμα e-adrhellenic.com. Το e-learning πρόγραμμα μπορείτε να το παρακολουθήσετε από τον υπολογιστή σας, από το κινητό σας τηλέφωνο, από τάμπλετ, οποιαδήποτε ώρα, οπουδήποτε θέλετε και με τον δικό σας ρυθμό. Έχετε πρόσβαση στην πλατφόρμα έως και 90 μέρες. Τα οnline courses του ADR Hellenic Training Hub περιλαμβάνουν μαγνητοσκοπημένες ενότητες. Δεν υπάρχει δέσμευση στην έναρξη παρακολούθησης του course. Οι ενότητες των courses είναι αποθηκευμένες στη σελίδα του ADR Hellenic Training Hub ( e-adrhellenic.com ) και μπορείτε να ξεκινήσετε την παρακολούθηση όποτε επιθυμείτε. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 

τηλ. 6977260901 - Εύη Αυλογιάρη, Πρόεδρος και Lead Trainer

τηλ. 6984892614 - Νίκος Καραγιαννάκης, Γενικός Διευθυντής και Trainer

www.avlogiari.gr  

email: [email protected] 

 

Τι είπαν για την εκπαίδευση της Κτηματολογικής Διαμεσολάβησης:

 

 • Η Εκπαίδευση 40 ωρών στην Κτηματολογική Διαμεσολάβηση που προσφέρει το ADR HELLENIC TRAINING HUB, και συγκεκριμένα τόσο οι 20 ώρες ασύγχρονη αλλά και οι 20 ώρες σύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, αποτελεί όχι μόνο μια τρομερά κατατοπιστική σπουδή της Κτηματολογικής Διαμεσολάβησης, με πλήρως εμπεριστατωμένες εισηγήσεις από τους κορυφαίους αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα επιστήμονες διαφορετικών backgrounds που έχουν εντρυφήσει στη συγκεκριμένη θεματολογία, αλλά και μια καινοτόμο - και μοναδική αυτήν τη στιγμή! - εκπαιδευτική μέθοδο που ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις και τους ρυθμούς της καθημερινότητας όλων των εκπαιδευομένων, παρέχοντας τη δυνατότητα στον κάθε εκπαιδευόμενο να ανατρέξει εκ νέου στις εισηγήσεις και το λοιπό πλουσιότατο εκπαιδευτικό υλικό, στον τόπο και χρόνο που του επιτρέπουν οι επαγγελματικές, οικογενειακές κ.λπ. υποχρεώσεις του - και μάλιστα σε χρονικό διάστημα 3 μηνών! - και κυρίως να ακούσει ξανά και ξανά τα σημεία των διαλέξεων που τον "δυσκολεύουν", καθώς πρόκειται για ένα αντικείμενο που απαιτεί εξειδικευμένες νομικές γνώσεις αλλά και αντίληψη απαιτητικών τεχνικών θεμάτων, τα οποία προσωπικά θεωρώ ότι δεν θα ήταν δυνατόν να γίνουν άμεσα αντιληπτά και δη σε δύο συνεχόμενα 10ωρα, κάτι που αποτελεί και τον κανόνα των λοιπών εκπαιδεύσεων αυτήν τη στιγμή στον συγκεκριμένο τομέα Διαμεσολάβησης. – Μ. Τ

 

 • Ήταν ένα απόλυτα επιμορφωτικό διήμερο στην Κτηματολογική Διαμεσολάβηση από το επιτελείο του ADR Hellenic Training Hub!! Όλοι οι εξειδικευμένοι εισηγητές, με ιδιαίτερη επιστημονική κατάρτιση και με πολλαπλές ιδιότητες, ήταν εξαιρετικοί! Ευχαριστούμε θερμά κα Αυλογιάρη τόσο εσάς, όσο και τους εξαιρετικούς συνεργάτες σας για το άριστο αποτέλεσμα! -Ε.Μ

 

 • Ευχαριστούμε θερμά κα Αυλογιάρη εσάς και τους εξαιρετικούς συνεργάτες σας. Είμαι ευτυχής που ως διαμεσολαβήτρια συμμετχεία!! Συγχαρητήρια και πάλι για την επιστημονική προσέγγιση και τον άρτιο επαγγελματισμό σας!! – Μ.Μ

 

 • Το συστήνω ανεπιφύλακτα! – Ε.Δ

 

 • Eκπληκτικό υλικό και έχω παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια από το 2013 και έκτοτε. Θερμά συγχαρητήρια Εύη σε εσένα και τους άξιους συνεργάτες σου. - Ε.Ζ

 

 • Συγχαρητήρια στην κα Αυλογιάρη και τους συνεργάτες της για τη διοργάνωση, την παρουσίαση των θεμάτων και την επιλογή των εισηγητών. Θερμά συγχαρητήρια επίσης σε όλους τους εισηγητές!! – Ε.Μ

 

 • Θα την ξαναπαρακολουθούσα άνετα!! – Α.Τ

 

 • Ένα άρτιο επιμορφωτικό πρόγραμμα με εξαιρετικούς εισηγητές. Χαίρομαι πολύ που το παρακολούθησα, τόσο με την ιδιότητα του διαμεσολαβητή, αλλά και ως δικηγόρος σε υποθέσεις Κτηματολογίου. Συγχαρητήρια για τη διοργάνωση και την επιλογή των εισηγητών για ένα τόσο εξειδικευμένο και απαιτητικό αντικείμενο. Ευχαριστίες επίσης για το πλούσιο υλικό! – Σ.Γ

 

 • Εξαιρετικοί όλοι σας!!! Σύντομα θα παρακολουθήσω και άλλα προγράμματά σας!! Συγχαρητήρια !! – Χ.Π

 

 • Συγχαρητήρια για την άρτια οργανωμένη εκπαίδευση στην Κτηματολογική Διαμεσολάβηση! – Κ.Π

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

 Στο κόστος του προγράμματος των 20 ωρών στην Κτηματολογική Διαμεσολάβηση συμπεριλαμβάνονται: 

α) χορήγηση πιστοποιητικού παρακολούθησης,

β) η διαβίβαση του πιστοποιητικού παρακολούθησης από τον Φορέα μας στην Κεντρική Επιτροπή Διαμεσολάβησης στο φάκελο του καταρτιζόμενου, προκειμένου αυτός να εγγραφεί στο Μητρώο των Κτηματολογικών Διαμεσολαβητών και 

γ) Πλούσιο υλικό:

 • Όλες οι παρουσιάσεις των εισηγητών – 13 αρχεία
 • Έντυπα Κτηματογράφησης – 26 αρχεία
 • Θεωρία εμπράγματου και κτηματολογικού δικαίου – 19 αρχεία
 • Αρχείο με τα κτηματολογικά γραφεία
 • Κτηματολογική πραγματογνωμοσύνη – 8 αρχεία (οδηγίες και υποδείγματα)
 • Νομοθεσία, Εγκύκλιοι, Οδηγίες – 11 αρχεία
 • Εγκύκλιοι κτηματολογίου – 20 αρχεία
 • Νομολογία κτηματολογικών διαφορών – 17 αρχεία (αποφάσεις)
 • ΠπρΘες 6457/2021 (τακτική διαδικασία), σε ΕπΑκ 4/2021, σχόλιο: Α. Πλεύρη, σ. 832-845
 • Υποδείγματα αγωγών αιτήσεων - 2 αρχεία
 • Υποδείγματα ΥΑΣ και Πρακτικά διαμεσολάβησης – 11 αρχεία 

 

Σύνολο: 129 αρχεία υλικού

 

Εκπαιδευτική ομάδα:

1. Εύη Αυλογιάρη, Δικηγόρος, MSc ΑΠΘ, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηματολογικών Διαμεσολαβητών.

 

2. Mαρία Τσώλου, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, διαμεσολαβήτρια με πολύ μεγάλη εμπειρία στις εμπορικές και κτηματολογικές διαφορές, εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηματολογικών Διαμεσολαβητών.

 

3. Κωνσταντίνος Τερζής, Δικηγόρος, διαμεσολαβητής, εκπαιδευτής διαμεσολαβητών ADR Hellenic Training Hub κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων, Διοίκηση Επιχειρήσεων (Sheffield  University   Executive  MBA  in  Finance),  και   Ιατρικό  Δίκαιο και  Ηθική  (King’s  College  London).  Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηματολογικών Διαμεσολαβητών.

 

4. Δέσποινα Λυπηρίδου, δικηγόρος, Διαμεσολαβήτρια, Eκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών ADR Hellenic Training Hub, Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών (ADR HELLENIC CENTER και ΙΜΙ), MSc Ιατρικό Δίκαιο και Βιοηθική (ΑΠΘ), Διδακτικό προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), Γενική Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηματολογικών Διαμεσολαβητών.

 

5. Νίκος Καραγιαννάκης, Διαμεσολαβητής με εξειδίκευση στις διαφορές τεχνολογίας (Λογισμικά, Κυβερνοασφάλεια, Προσωπικά Δεδομένα) Διαπιστευμένος Εκπαιδευτής Διαμεσολαβητών από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με  πτυχίο στην «ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ» Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ΜSc (Management) University of Sheffield,. Ταμίας της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηματολογικών Διαμεσολαβητών.

 

Εξειδικευμένοι εισηγητές

 

 • Κωνσταντίνος Πλιάτσικας, Δικηγόρος, Διδάκτορας του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ με αντικείμενο διατριβής το Αστικό και, ιδίως, το Κτηματολογικό Δίκαιο (Κτηματογράφηση – Κτηματολόγιο),  επισκέπτης Λέκτορας (Adjunct Lecturer) στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηματολογικών Διαμεσολαβητών.

Θέμα εισήγησης: «Εγγραπτέα Δικαιώματα –Η διόρθωση ανακριβούς πρώτης κτηματολογικής εγγραφής μέσω της αγωγής του άρθρου 6 παρ.2 ν.2664/1998»

 • Γεώργιος Μαγουλάς, Δικηγόρος, Συγγραφέας Μονογραφίας με τίτλο “Κτηματολογικές εγγραφές. Η διόρθωση των πρώτων ανακριβών εγγραφών. Θεωρία-Νομολογία-Υποδείγματα», μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηματολογικών Διαμεσολαβητών.

Θέμα εισήγησης: «H ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΣΕ ΑΓΩΓΗ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΚΤΗΣΗΣ ΤΗ ΧΡΗΣΙΚΤΗΣΙΑ»

 • Φίλιππος Μπουρντένας, Δικηγόρος Παρ΄ Αρείω Πάγω, ειδικευθείς σε υποθέσεις & γνωμοδοτήσεις Κτηματολογίου & Δασολογίου, τ. Νομικός Σύμβουλος του Κτηματολογικού Γραφείου Θεσσαλονίκης (2008-2016).

Θέμα εισήγησης: : «Η αγωγή του άρθρου 6 παρ.2 του ν. 2664/98, από την οπτική του δικηγόρου ».

 • Άννα Πλεύρη, Επίκουρη Καθηγήτρια Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δ.Ν. Α.Π.Θ., Δικηγόρος, Μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηματολογικών Διαμεσολαβητών.

 

Θέμα 1ης εισήγησης: «Δικονομικά ζητήματα της διαμεσολάβησης κτηματολογικών διαφορών κατά το άρθρο 8 ν.4821/2021 και το ν.4640/2019»

 

Θέμα 2ης εισήγησης:“Το πρακτικό διαμεσολάβησης στις κτηματολογικές διαφορές

 

 • Γραμματή Μπακλατσή,  Διπλωματούχος Τοπογράφος  Μηχανικός ΑΠΘ – Msc Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης, αν. Μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηματολογικών Διαμεσολαβητών.

Θέμα εισήγησης: “e-Κτηματολόγιο: Οδηγός ηλεκτρονικών εφαρμογών τηματολογίου για πολίτες, δικηγόρους, συμβολαιογράφους και μηχανικούς»

Σε ποιους απευθύνεται:

 

Το σεμινάριο απευθύνεται  κυρίως σε διαπιστευμένους (και καταρτισμένους) διαμεσολαβητές που θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις στην διαμεσολάβηση κτηματολογικών διαφορών και να εγγραφούν στο ειδικό μητρώο Κτηματολογικών Διαμεσολαβητών, αλλά και σε δικηγόρους, συμβολαιογράφους, μηχανικούς, τοπογράφους που θέλουν να εξειδικευτούν στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

 

Περιεχόμενο προγράμματος: Σύμφωνα με νομικό πλαίσιο : ΚΥΑ τ. Β΄ 6444/31.12.2021 Προϋποθέσεις και διαδικασία εγγραφής κτηματολογικών διαμεσολαβητών στο Μητρώο της περ. δ’ της παρ. 2 του άρθρου 6 του ν. 2664/1998 (Α’ 275) και το οποίο περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστο την κατάρτιση των συμμετεχόντων σε θέματα που αφορούν ιδίως το εμπράγματο δίκαιο, τους ν. 2308/1995 και ν. 2664/1998, την εκπαίδευση σε τεχνικά ζητήματα που αφορούν την καταχώριση εγγραπτέων πράξεων στο Κτηματολόγιο και ιδίως στη διαδικασία και τις προϋποθέσεις διόρθωσης ανακριβούς πρώτης δήλωσης, και τη χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο».

 

Όποιος/-α επιθυμεί να συμμετάσχει στην παρούσα εκπαίδευση Κτηματολογικών διαμεσολαβητών και να ολοκληρώσει την εγγραφή  του σε αυτή πρέπει να αποστείλει ηλεκτρονικά στο email: [email protected] με σημείωση «Κτηματολογική διαμεσολάβηση Σεπτέμβριος 2024», όλα τα κάτωθι:

α) την αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη και

β) το παραστατικό καταβολής των διδάκτρων των 450,00 ευρώ ή των 350,00 ευρώ (early bird) αν γίνει η κατάθεση έως και 6/9/2024,  στον παρακάτω Τραπεζικό Λογαριασμό:

ELKED – ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ (ΕΛΚΕΔ)

ΙΒΑΝ: GR2701102130000021300104482

Εθνική Τράπεζα Ελλάδος

Swift: ETHNGRAA

Αιτιολογία: Κτηματολογική Διαμεσολάβηση Σεπτέμβριος «ονοματεπώνυμο» 2024

(Τα τραπεζικά έξοδα μεταφοράς βαρύνουν εξ ολοκλήρου τον/την καταθέτη)

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ADR HELLENIC

Το ADR HELLENIC είναι ένας ευρωπαϊκός οργανισμός που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2012 με σκοπό την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών διαμεσολάβησης, υπηρεσιών εκπαίδευσης στη διαμεσολάβηση και γενικότερα στην επίλυση συγκρούσεων, τόσο στην Ευρώπη, όσο και διεθνώς. Από τον Απρίλιο του 2022 είναι πλέον Φορέας Κατάρτισης Διαμεσολαβητών αδειοδοτημένος από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,  με εκπαιδευτικά κέντρα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη.

Από το 2014 το ADR Hellenic είναι αποκλειστικός πάροχος εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Αλεξανδρούπολης (ΙΝΚΑΔΑ), ενώ από το 2015 είναι ιδρυτικό μέλος του Βαλκανικού Οργανισμού Επίλυσης Διαφορών και παρέχει υπηρεσίες βασικής εκπαίδευσης διαμεσολαβητών στην Ευρώπη και διεθνώς. Συνεργάζεται επίσης με το Πανεπιστήμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και προσφέρει Προγράμματα Εξειδίκευσης στον τομέα της Διαμεσολάβησης.

Έχουν εκπαιδευτεί από τον  Φορέα μας τόσο στη βασική Εκπαίδευση Διαμεσολαβητών όσο και σε προγράμματα μετεκπαίδευσης πάνω από 3.000 διαμεσολαβητές σε Ελλάδα, Κύπρο και διεθνώς από το 2014 έως σήμερα.

Tο ADR Hellenic είναι το μοναδικό κέντρο στην Ελλάδα που παρέχει όλα τα Qualifying Assessment Programs του International Mediation Institute (I.M.I) και πιστοποιεί τις επαγγελματικές ικανότητες διαμεσολαβητών από όλο τον κόσμο, ώστε αυτοί να συμπεριληφθούν στην επίσημη λίστα των Διεθνών Διαμεσολαβητών του Ι.Μ.Ι. Πλέον από το 2019 το πρόγραμμα Βασικής Εκπαίδευσης-Κατάρτισης του ADR HELLENIC είναι πιστοποιημένο από το διεθνούς φήμης Ινστιτούτο, Ιnternational Mediation Institute ( IMI ) ως IMI Certified Mediator Training Program (IMI CMTP).

Ανάμεσα στα πρωτοποριακά προγράμματα που έχουμε δημιουργήσει ανήκουν η Επίλυση Συγκρούσεων στον Χώρο Εργασίας, η Διαδοχή στην Οικογενειακή Επιχείρηση, η Διαμεσολάβηση στις Οικογενειακές Επιχειρήσεις, οι Διαπραγματεύσεις για την Επίτευξη Επαγγελματικής Συμφωνίας, η Προχωρημένη Διαμεσολάβηση, η Ενσυναίσθηση και Σχολική Διαμεσολάβηση, η Νευροεπιστήμη και Διαμεσολάβηση, η Γλώσσα του Σώματος, οι Επικοινωνιακές Δεξιότητες, η Ενδοεταιρική Διαμεσολάβηση, η Επίλυση συγκρούσεων στον Αθλητισμό, η Οικογενειακή, Τραπεζική και Κτηματολογική Διαμεσολάβηση και  Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Διαμεσολαβητών (Τrain the Trainers). 

Εξειδικευόμαστε επίσης στην Ιατρική και Βιοηθική Διαμεσολάβηση και στην εκπαίδευση ιατρών σε ήπιες δεξιότητες. Σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, συμμετείχαμε το 2018 σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα για την αύξηση της ενσυναίσθησης των φοιτητών ιατρικής και πλέον συνεργαζόμαστε με ιατρικές σχολές του εξωτερικού για την υλοποίηση της Εκπαίδευσης στην Ενσυναίσθηση και στις Επικοινωνιακές Δεξιότητες στην Κλινική Πράξη.

Από το 2019 το ADR HELLENIC έχει δημιουργήσει ασύγχρονα προγράμματα e-learning στην ελληνική και αγγλική γλώσσα (e-adrhellenic.com) πιστοποιημένα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ανεξάρτητης Πιστοποίησης στην Ηλεκτρονική Μάθηση (ECICEL).

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ