Παρουσίαση του βιβλίου «Το πολυποίκιλο τοπίο της Διαμεσολάβησης» («The Variegated Landscape of Mediation”) της Μanon Schonewille

Πέμπτη, 24/07/2014

Το πρώτο αντίτυπο του βιβλίου με τίτλο «Το πολυποίκιλο τοπίο της Διαμεσολάβησης», μια συγκριτική μελέτη του νομοθετικού πλαισίου και των πρακτικών της Διαμεσολάβησης στην Ευρώπη και τον κόσμο, παρουσιάστηκε επίσημα την Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014, στη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, κα. Κατερίνα Σαββαΐδου

Η παρουσίαση έγινε από τη συγγραφέα του βιβλίου, κα. Μanon Schonewille και τη συν-συγγραφέα του κεφαλαίου που αφορά στην Ελλάδα, κα. Δήμητρα Τριανταφύλλου.

Η κα. Κατερίνα Σαββαΐδου είναι νεοδιορισθείσα Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, εκπαιδευμένη στο Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιά (ΚΕ.ΔΙ.Π.) και επίσης Διαπιστευμένη Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών της Toolkit Company.

Η κα. Σαββαϊδου, ως Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, αντιμετωπίζει το πολύ σημαντικό και δύσκολο έργο της μεταρρύθμισης του φορολογικού συστήματος εσόδων της Ελλάδας και θα χρειαστεί, κάθε διαμεσολαβητικό και διαπραγματευτικό εργαλείο και τεχνική, που μπορεί κανείς να φανταστεί, για να τη συνδράμει στην ολοκλήρωσή του.

«Όταν θέλει κανείς να ξεπεράσει μια κρίση είναι επιτακτική ανάγκη να συμμετέχει σε διάλογο και να αναζητά κοινά συμφέροντα. Η Διαμεσολάβηση, ως τρόπος αντίληψης, μπορεί κατά τη διάρκεια μιας κρίσης, να καταστεί εργαλείο και να συνδράμει στην υπερκέραση των προβλημάτων με τη δημιουργία νέου κοινού εδάφους και ευκαιριών γι’ αυτούς που αφορά. Βοηθά να δούμε τα θέματα που μας απασχολούν και να αναζητούμε επίλυση υπό το πρίσμα μιας εποικοδομητικής και καινοτόμου προσέγγισης» τόνισε η κα. Σαββαΐδου. Επεσήμανε, επίσης, ότι, ο διαμεσολαβητικός τρόπος σκέψης μπορεί να ενδυναμώσει τη στάση των ανθρώπων στην επικοινωνία τους. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και πέρα από τα σύνορα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ