Πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση από το ΚΕΕΔ ΚΡΗΤΗΣ, για τις 30 Απριλίου, 1 και 2 Μαϊου 2022.

Τετάρτη, 13/04/2022

Το «ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ “ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΨΩΜΕΝΟΣ”» (Κ.Ε.Ε.Δ. ΚΡΗΤΗΣ), το οποίο λειτουργεί εντός του Δικαστικού Μεγάρου Χανίων (Πλατεία Ελευθερίας, Χανιά), με χαρά ανακοινώνει την διεξαγωγή του Προγράμματος Μετεκπαίδευσης στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση, σε συνεργασία με την εταιρία εκπαίδευσης και κατάρτισης Toolkit Company, ADR Training & Consulting.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα διάρκειας είκοσι (20) ωρών δια ζώσης διδασκαλίας, με δυνατότητα online παρακολούθησης. Στην εκπαίδευση αυτή περιλαμβάνεται η διδασκαλία για την θεωρία της διαμεσολάβησης, θεωρία συγκρούσεων, τεχνικές επίλυσης διαφορών, διαπραγματεύσεις, δεοντολογία, εφαρμοσμένα παιχνίδια ρόλων κ.λ.π., καθώς η νομοθετική προσέγγιση του θεσμού με όλα τα απορρέοντα νομικά ζητήματα που ανακύπτουν στην πράξη, με εκπαιδεύτριες την κ. Δήμητρα Τριανταφύλλου και εισηγητές τον κ. Θεόδωρο Τροκάνα, και την κ. Μαρία Αγγουριδάκη.

Ο Θεόδωρος Τροκάνας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, και είναι πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής ΑΠΘ (2000). Το 2003 έλαβε το μεταπτυχιακό δίπλωμα «Ανθρώπινα δικαιώματα και προστασία της ανθρωπότητας» με κατεύθυνση το ιδιωτικό δίκαιο από το Πανεπιστήμιο της Βουργουνδίας (Ντιζόν-Γαλλία). Το 2011 αναγορεύτηκε διδάκτορας του Αστικού Δικαίου από το Τμήμα Νομικής ΑΠΘ.
Από το 2011 ως το 2013 δίδαξε μαθήματα αστικού δικαίου στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης. Από το 2013 ως το 2017 κατείχε τη θέση του Λέκτορα και στη συνέχεια του Επίκουρου Καθηγητή Αστικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού ΠανεπιστημίουΚύπρου (Λευκωσία), όπου δίδαξε Γενικές Αρχές Αστικού Δικαίου, Οικογενειακό Δίκαιο, ΚληρονομικόΔίκαιο και Ιατρικό Δίκαιο. 
Διδάσκει επίσης ως επισκέπτης σε 2 Διατμηματικά Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών: «Σύγχρονες ιατρικές πράξεις: Δικαιική ρύθμιση και βιοηθική διάσταση» των ΤμημάτωνΙατρικής και Οδοντιατρικής, της Νομικής Σχολής και του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ και «Κριτική Σκέψη και Ήπιες Δεξιότητες (Soft Skills) στις ΒιοϊατρικέςΕπιστήμες» του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ και του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Από το 2017 ως το 2020 δίδαξε ως μέλος ΣΕΠ τη Θεματική Ενότητα «Βασικές Αρχές Δικαίου και Διοίκησης»(ΔΕΟ10) στο Πρόγραμμα Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Από το 2018 ως το 2020 δίδαξε Αστικό Δίκαιο ως Επιστημονικός Συνεργάτης του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης. Τέλος, από το 2021 διδάσκει ως μέλος ΣΕΠ τη Θεματική Ενότητα «Ηθική και Αναπαραγωγική Υγεία» στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Βιοηθική-Ιατρική Ηθική» του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου.
Είναι ο συγγραφέας των βιβλίων «Ανθρώπινη αναπαραγωγή: η ιδιωτική αυτονομία και τα όριά της» (Εκδόσεις Σάκκουλα, 2011) και «Το Κυπριακό Δίκαιο της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής» (Εκδόσεις Σάκκουλα,2016). Έχει συγγράψει πληθώρα άρθρων πάνω στο οικογενειακό, κληρονομικό, ιατρικό δίκαιο και στο δίκαιο προσωπικών δεδομένων και έχει συμμετάσχει σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια ιατρικού δικαίου.
Από το 2002 ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ενώ από το 2018 είναι εισηγητής σεμιναρίων για το νέο Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Α.Π.Θ..Από το 2020 είναι Εθνικός Εκπαιδευτής του Συμβουλίου της Ευρώπης στο πρόγραμμα HELP “Key human rightsprinciples in Biomedicine”.

H Mαρία Αγγουριδάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε φαρμακευτική και ιατρική και πήρε ειδικότητα ψυχιατρικής στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Ειδικεύτηκε στις θεραπείες οικογένειας, με ψυχαναλυτική και συστημική προσέγγιση. Παράλληλα πήρε μαθήματα φιλοσοφίας, υποκριτικής και σκηνοθεσίας. Εργάζεται ως επιμελήτρια στο ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο με κύριο προσανατολισμό της τις θεραπείες οικογένειας και την διαμεσολάβηση της σε συγγενείς χρόνιων και οξέως πασχόντων.
Βασικός εκπαιδευτικός στόχος του προγράμματος, είναι η πλήρης κατάρτιση των εκπαιδευομένων στην θεωρία και την πρακτική της οικογενειακής Διαμεσολάβησης, σύμφωνα πάντα με την ισχύουσα νομοθεσία, ώστε οι μετεκπαιδευθέντες να εισαχθούν στο μητρώο των Οικογενειακών Διαμεσολαβητών.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ :

Σάββατο 30 Απριλίου 2022, Κυριακή 1 Μάϊου 2022: 09:00-18:00*
Δευτέρα 2 Μάϊου 2022: 09:00 – 13:00
(*στις αναφερόμενες ώρες περιλαμβάνεται και μία ώρα διάλειμμα για μεσημεριανό φαγητό που προσφέρεται στον χώρο μας)

Μέγιστος αριθμός εκπαιδευομένων: 21 (είκοσι ένα) άτομα.
(Η κράτηση θέσης γίνεται με την καταβολή των διδάκτρων και τηρείται σειρά προτεραιότητας)
Κόστος εκπαίδευσης: 360 ευρώ

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά Συμμετοχής:

  • Αίτηση.
  • Έγγραφο Πιστοποιημένου Διαμεσολαβητή
  • Αντίγραφο καταθετηρίου Τραπέζης για την καταβολή των διδάκτρων.

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ:
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Αρ. Λογ/σμου: 48901201623
ΙΒΑΝ: GR56 011 0489 00000 4890 1201 623
Δικαιούχος: ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Περισσότερες Πληροφορίες στα εξής Στοιχεία Επικοινωνίας :
Τηλέφωνο: 28210.41179 / Φαξ: 28210.41189 / E-mail: [email protected] / Website: www.keed.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΦΟΡΕΑ                                                                        ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΦΟΡΕΑ
   ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΖΟΛΙΝΔΑΚΗΣ                                                                         ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΤΖΟΓΛΟΥ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ