ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ 2020 από το ΚΕ.ΔΙ.Π.

Δευτέρα, 29/06/2020

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ 

Ν ο μ ι κ ό    Π λ α ί σ ι ο  Ν. 4640/ 2019 

Πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση

 

ΙΟΥΛΙΟΣ  2020

---------------------------------

Το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιώς (ΚΕ.ΔΙ.Π.) σε συνεργασία με τον Διεθνούς Φήμης Οργανισμό οικογενειακής διαμεσολάβησης “MiΚΚ e.V.” (http://www.mikkev.de/english/englisch/) και τον εκπαιδευτή Διαμεσολαβητών Σπύρο Κ. Λειβαδόπουλο διοργανώνει νέο σεμινάριο στην οικογενειακή διαμεσολάβηση (family mediation) στα Ελληνικά, διάρκειας 20 ωρών.

  Εκπαιδευτικό  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: 16, 17 & 18  Ιουλίου 2020  

(Πέμπτη 16/7 απόγευμα από 15:30 έως 21:00, Παρασκευή 17/7 & Σάββατο 18/7 από 9:00 – 18:00

 

Σημειώνεται ότι στο Φορέα έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας όλων και την ασφαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.  Η εκπαίδευση θα είναι ολιγομελής .  

 

Δίδακτρα 

Το ποσό των διδάκτρων είναι στα  360,00 ευρώ και καταβάλλεται είτε σε λογαριασμό του ΚΕ.ΔΙ.Π. στην τράπεζα EUROBANK ERGASIAS A.E. είτε με πιστωτική κάρτα μέσω του livepay της παραπάνω τράπεζας, με δυνατότητα 6 άτοκων δόσεων. 

AΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 0026.0050.38.0200751561 

IBAN: GR7002600500000380200751561 

 

Απαιτούμενα δικαιολογητικά: 

1. Αίτηση 

2. Επικυρωμένο αντίγραφο πιστοποιητικού διαπίστευσης/πιστοποίησης     διαμεσολαβητή ή βεβαίωση από τον Φορέα Εκπαίδευσης. 

3. Αντίγραφο καταθετηρίου τραπέζης για την καταβολή των διδάκτρων. 

 

Δηλώσεις συμμετοχής έως :  Τρίτη, 14 Ιουλίου 

 

Εκπαιδευτική Ομάδα:

1) Σπύρος Λειβαδόπουλος, Δικηγόρος – Διαμεσολαβητής & Εκπαιδευτής Διαμεσολαβητών

2) Ευαγγελία Πολυράκη, Δικηγόρος – Διαμεσολαβήτρια & Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών 

3) Νόρα Συρίου, Δικηγόρος – Διαμεσολαβήτρια & Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών 

 

Εισηγήσεις : Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα υπάρξουν εισηγήσεις από ειδικούς στον τομέα τους επιστήμονες, για την ενδοοικογενειακή βία και την ψυχολογία των συγκρούσεων στην οικογένεια (διάσταση & διαζύγιο).  

 

 

pastedGraphic.png

     Για το πρόγραμμα εκπαίδευσης στην οικογενειακή διαμεσολάβηση, το ΚΕΔΙΠ συνεργάστηκε με την Γερμανική εταιρεία διεθνών διαμεσολαβήσεων και εκπαιδεύσεων MIKK e.v. H Μikk e.v. έχει διακριθεί για τη δραστηριότητα της στον τομέα των οικογενειακών διαμεσολαβήσεων λαμβάνοντας βραβεία από τους οργανισμούς  Germany Land Of Ideas και Association for conflict resolution International Chapter (Νέα Υόρκη). Το 2011 μέσω του προγράμματος ΤΙΜ ( training in international family mediation) της Ε.Ε.  ανατέθηκε στη Μikk e.V να εκπαιδεύσει  περί τους 70 διαμεσολαβητές από διάφορα κράτη της Ευρώπης στο πρώτο κοινό πρόγραμμα εκπαίδευσης στην οικογενειακή διαμεσολάβηση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, με έμφαση στις διασυνοριακές διαφορές. Από τότε η Mikk έχει εκπαιδεύσει πληθώρα διαμεσολαβητών , δικηγόρων και δικαστών από όλον τον κόσμο στα προγράμματα οικογενειακής διαμεσολάβησης που προσφέρει.    

(http://www.mikkev.de/english/englisch/ ). Η Mikk e.v  εξειδικεύεται στην διεθνή οικογενειακή διαμεσολάβηση και εκπαιδεύει διαμεσολαβητές από όλο τον κόσμο στο συγκεκριμένο είδος διαμεσολάβησης. 

            Το πρόγραμμα εκπαίδευσης  περιλαμβάνει μεταξύ άλλων : 

 • Μοντέλα συνεδριών ενημέρωσης - ΥΑΣ  (μερών και δικηγόρων ) και εναρκτήριες συνεντεύξεις. 
 • Εργαλεία ελέγχου καταλληλόλητας της υπόθεσης /  ενδοοικογενειακή βία.
 • Επίπεδα και δυναμική συγκρούσεων στην οικογένεια.
 • Ψυχολογία των συγκρούσεων στην οικογένεια.
 • Στάδια κατά τη διάσταση και το διαζύγιο. 
 • Θεματική περιπτώσεων διαμεσολάβησης κατά τη διάσταση και μετά το διαζύγιο
 • Εργαλεία και μεθοδολογία στη διαμεσολάβηση οικογενειακών υποθέσεων,
 • Διαχείριση της επικοινωνίας  στην οικογενειακή διαμεσολάβηση, 
 • Συμφωνίες σε θέματα που ρυθμίζουν τις σχέσεις γονέων – παιδιών, συμφωνίες σε οικονομικά ή περιουσιακά θέματα, 
 • «Μεικτές» οικογένειες, διεθνή - διασυνοριακή οικογενειακή διαμεσολάβηση, 
 • Πρακτικές ασκήσεις και παίγνια ρόλων. 

Το ως άνω πρόγραμμα έχει ως σκοπό να εκπαιδεύσει τους διαμεσολαβητές στην οικογενειακή διαμεσολάβηση τονίζοντας τις ιδιαιτερότητες, τις απαιτήσεις αλλά και την μεθοδολογία στο συγκεκριμένο είδος διαμεσολάβησης. Το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στην Ελληνική πραγματικότητα με  παίγνια ρόλων που προσομοιάζουν σε αληθινές υποθέσεις λαμβάνοντας υπόψη τον Ν. 4640/2019. Η επιμέλεια του συγκεκριμένου προγράμματος έχει γίνει από τους εκπαιδευτές : 1) Dr. Jamie  Walker (http://jamiewalker.net/index/index.php ) και 2) Σπύρο Λειβαδόπουλο.  Η Dr. Jamie Walker είναι διαμεσολαβήτρια  με πολύ σημαντική διεθνή εμπειρία. 

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν εκπαιδευτεί πολλοί διαμεσολαβητές από το 2013 μέχρι και σήμερα, οι οποίοι είναι ενεργοί διαμεσολαβητές σε οικογενειακές διαφορές.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Γραμματεία του ΚΕ.ΔΙ.Π. στο τηλέφωνο: 210 4296022, http://www.kedip.gr, email: [email protected]

 

 

Βιογραφικά εκπαιδευτών :

 

        Ο Σπύρος Λειβαδόπουλος είναι δικηγόρος  παρ΄ Εφέταις και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Είναι διαπιστευμένος διαμεσολαβητής σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις και διαπιστευμένος εκπαιδευτής διαμεσολαβητών. Έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί στην Διαμεσολάβηση από το Center for  Effective Dispute Resolution (CEDR-UK)  κι  είναι από τους πρώτους διαμεσολαβητές που διαπιστεύθηκαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.  Έχει εκπαιδευτεί περαιτέρω στην Διεθνή Οικογενειακή Διαμεσολάβηση  από το  πρόγραμμα της ΕΕ, TIM project [Βρυξέλλες 2011/ Catholic University of Lauven (BE), child focus (BE) Mikk (GER),IKO (NL)], είναι “ Certified International Family Mediator” και   μέλος  του Ευρωπαϊκού Δικτύου Οικογενειακής Διαμεσολάβησης Crossborder mediator (www.crossbordermediator.eu ). Έχει διεξαγάγει τις πρώτες διαμεσολαβήσεις στην Ελλάδα μετά την ψήφιση του Ελληνικού Νόμου (3898/2010) σε εμπορικές, οικογενειακές και λοιπές αστικές διαφορές. Έχει συνεργαστεί με διεθνείς οργανισμούς (New York Peace Institute/USA, CEDR/UK, Mikk/Germany), αλλά και με μεμονωμένους διαμεσολαβητές (ΗΠΑ, ΒΕΛΓΙΟ, ΑΓΓΛΙΑ) είτε παρακολουθώντας διαμεσολαβήσεις είτε διενεργώντας συνδιαμεσολαβήσεις. Ως υπότροφος του Rotary International παρακολούθησε τρίμηνη εκπαίδευση (Ιούνιος – Αύγουστος 2017) και έλαβε διεθνή πιστοποίηση στην επίλυση συγκρούσεων  “Professional Development Certificate in Conflict Resolution & Peace Building” από το Πανεπιστήμιο Chulalongkorn University στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.   

        Τομείς διαμεσολάβησης : Εμπορικές συμβάσεις, μισθωτικές διαφορές, εργατικές διάφορες, ενδοεταιρικές διαφορές, κατασκευές – real estate, τράπεζες, οικογενειακές διαφορές και διεθνείς οικογενειακές διαφορές. Ξένες Γλώσσες : Αγγλικά, Ιταλικά & Γαλλικά.

Εκπαίδευση Διαμεσολαβητών 

 Είναι διαπιστευμένος εκπαιδευτής διαμεσολαβητών (Τoolkit Company/ΚΕΔΙΠ) και συνεργάζεται με το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιώς στην εκπαίδευση διαμεσολαβητών στην οικογενειακή διαμεσολάβηση από το 2013.  Επίσης ανήκει στην εκπαιδευτική ομάδα του Γερμανικού οργανισμού διεθνών διαμεσολαβήσεων Mikk e.V   και εκπαιδεύει διαμεσολαβητές, στην Διεθνή οικογενειακή διαμεσολάβηση σε υποθέσεις που περιλαμβάνουν απαγωγή παιδιών . Έχει συμμετάσχει ως εκπαιδευτής σε εργαστήρια για τη Διεθνή οικογενειακή διαμεσολάβηση σε συνεργασία με τον  Οργανισμό Ευρωπαϊκού Δικαίου ERA, εκπαιδεύοντας δικηγόρους και δικαστές στην Ελλάδα, την Ιταλία και το Βέλγιο. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής – σε σεμινάρια, εργαστήρια, συνέδρια και σε παρουσιάσεις προώθησης του θεσμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό καθώς και ως μέλος ομάδας εργασίας έργων- projects της Ε.Ε (MED-ENF, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2015). Επίσης έχει συμμετάσχει ως μέλος ομάδας εργασίας στη δημιουργία Παγκόσμιας Χάρτας για τη Διεθνή Οικογενειακή Διαμεσολάβηση ( Διεθνής Κοινωνική Υπηρεσία, Γενεύη 2015). 

 

pastedGraphic_1.png

Η Ευαγγελία Πολυράκη είναι δικηγόρος από το 1996 και Δικαστική Γραφολόγος, εγγεγραμμένη σήμερα στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά.  Είναι Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια από το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιά (ΚΕΔΙΠ) σε συνεργασία με την Toolkit Company, πιστοποιημένη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΥΔΔΑΔ), καθώς και Εκπαιδευμένη Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών από την εταιρεία  “International Mediation Consulting” του Καναδά και την κα  Mary Damianakis. Εχει συνεργαστεί με το ΚΕΔΙΠ από το 2015 διενεργώντας εργαστήρια στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση, ενώ από το 2018 είναι εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών στο ΚΕΔΙΠ τόσο στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση όσο και στη Βασική εκπαίδευση.   Έχει εκπαιδευθεί επίσης στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση από το ΚΕΔΙΠ σε συνεργασία με την ΜΙΚΚ, καθώς επίσης και στη Σχολική Διαμεσολάβηση από την Δρ. Jamie Walker. Επίσης, έχει εκπαιδευθεί στο Συντονισμό Διαλόγων (Facilitation) και στην Επανορθωτική Δικαιοσύνη (Restorative Justice) από τους Διαμεσολαβητές Χωρίς Σύνορα (Mediators Beyond Borders). Μιλάει άπταιστα αγγλικά, καλά γαλλικά και ισπανικά.

 

pastedGraphic_2.png

 Η Νόρα Συρίου, είναι Δικηγόρος Παρ’ Εφέταις, εγγεγραμμένη στον Δικηγορικό Σύλ  λογο Πειραιά από το 2000. Είναι πτυχιούχος Νομικής LL.B (με διάκριση) στη Νομική, Κοινωνιολογία και Κοινωνική Ανθρωπολογία του Πανεπιστημίου Keele, Αγγλίας. Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο LL.M στις Νομικές Πτυχές της Ιατρικής Πρακτικής (Legal Aspects of MedicalPractice), του Πανεπιστημίου Κάρντιφ, Ουαλίας. Είναι Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΥΔΔΑΔ), καθώς και εκπαιδευμένη Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών από την Ολλανδική Εταιρεία Toolkit Company και Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια του Ολλανδικού Οργανισμού DIALOGUE BV στην επίλυση συγκρούσεων εργασίας. Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Δήμου Αθηναίων και συγκεκριμένα Σύμβουλος Νομικών υποθέσεων και Διαμεσολαβήτρια. Επίσης, πραγματοποιεί διαμεσολαβήσεις σε ομαδικές ή ατομικές διαφορές μεταξύ εταίρων, στελεχών ή υπαλλήλων σε οργανισμούς και επιχειρήσεις. 

Είναι μετεκπαιδευμένη στην Οικογενειακή διαμεσολάβηση (ΚΕ.ΔΙ.Π./ Dr. Jamie Walker και από την κα M. Damianakis), στην Τέχνη της Μη Βίαιης Επικοινωνίας (M. Rosenberg) για την Ανατροφή των Παιδιών (Parenting) – Frank Gähsler (2014). Για τη Διαμεσολάβηση – Robert Kržišnik and Marjeta Novak (2015). Στο αμερικανικό μοντέλο διαμεσολάβησης της Πολιτείας της Καλιφόρνια στο Πανεπιστήμιο Pepperdine/ USA - (Πρόγραμμα Mediating the Litigated Case, 2014).

Στη Σχολική Διαμεσολάβηση – (ΚΕ.ΔΙ.Π - Dr. JamieWalker) και στην Κοινωνική Διαμεσολάβηση, ως Συντονίστρια Διαλόγου – Facilitator από τη διεθνή ομάδα των Mediators Beyond Borders International. 

Μιλάει άπταιστα Αγγλικά.

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ