Σχολική διαμεσολάβηση μεταξύ συνομηλίκων, πρακτική εφαρμογή

Πέμπτη, 21/04/2016

Το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιώς (ΚΕ.ΔΙ.Π.), διοργανώνει τριήμερο σεμινάριο στα Αγγλικά με τίτλο « Peer mediation in schools - implementing programs » διάρκειας 20 ωρών.
To σεμινάριο θα διεξαχθεί τις ημέρες , Παρασκευή 13, Σάββατο 14 & Κυριακή 15 Μαΐου 2016, στους χώρους του ΔΣΠ, την Παρασκευή από τις 15:00 έως τις 20:00 και τις υπόλοιπες ημέρες από 9.00 π.μ. έως 6.00 μ.μ. Στο τέλος του σεμιναρίου θα χορηγηθεί σχετικό πιστοποιητικό συμμετοχής.

Το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιώς μετά από τα δύο (2) προηγούμενα επιτυχημένα σεμινάρια σχολικής διαμεσολάβησης με τίτλο «Σχολική διαμεσολάβηση και πρόληψη σχολικής βίας» προχωρά στη διοργάνωση του ως άνω εξειδικευμένου σεμιναρίου. Στόχος του σεμιναρίου είναι η απόκτηση γνώσης σχετικά με τη δυνατότητα διοργάνωσης προγραμμάτων διαμεσολάβησης για μαθητές σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα. Οι πρακτικές εφαρμογές που θα δοθούν αφορούν σε εκπαιδευτικά προγράμματα σχολικής διαμεσολάβησης μεταξύ συνομηλίκων που έχουν λειτουργήσει με επιτυχία στο εξωτερικό. Το πρόγραμμα μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει :

 • Overview: Differences between school and peer-mediation
 • Intervention in school violence prevention projects
 • General necessities to implement a peer mediation program
 • How to choose pupils/students to develop a peer mediator?
 • How to train peer-mediators?
 • Standards for training and implementation
 • Teachers needs and tools
 • Skills of peer-mediators
 • Teaching social skills with games and exercises
 • Helpful Trainings in addition to social skill trainings
 • Blockades, irritations and challenges while processing

Εκπαιδεύτρια :

Kerstin Bazin: H Kerstin Bazin (www.bazin-mediation.de) είναι διαμεσολαβήτρια, εκπαιδεύτρια σχολικής διαμεσολάβησης και conflict coach. Έχει εκπαιδευτεί από την Dr. Jamie Walker στην ανάπτυξη προγραμμάτων διαμεσολάβησης στα σχολεία . Συνεργάζεται με ομάδες καθηγητών σε σχολεία του Βερολίνου για την εφαρμογή και εποπτεία προγραμμάτων πρόληψης σχολικής βιας και σχολικής διαμεσολάβησης. Έχει εκπαιδεύσει καθηγητές στην επίλυση συγκρούσεων στο σχολείο και μαθητές στην διαμεσολάβηση στην τάξη μεταξύ συμμαθητών. Είναι μητέρα τριών παιδιών και ομιλεί Γερμανικά, Αγγλικά και Ελληνικά.

Συντονιστής εκπαιδευτικού προγράμματος :
Σπύρος Λειβαδόπουλος : Ο Σπύρος Λειβάδοπουλος είναι δικηγόρος , διαμεσολαβητής CEDR, διαπιστευμένος εκπαιδευτής διαμεσολαβητών (TC & ΚΕΔΙΠ) και πιστοποιημένος διαμεσολαβητής ΥΔΑΔ. Έχει εκπαιδευτεί στη σχολική διαμεσολάβηση και την πρόληψη σχολικής βίας στο ΚΕΔΙΠ από την Dr. Jamie Walker .

Η Διδασκαλία του σεμιναρίου θα γίνει στα Αγγλικά ενώ τα παιχνίδια ρόλων και οι ασκήσεις θα γίνουν στα Ελληνικά.

Σε ποιους απευθύνονται: Το σεμινάριο απευθύνεται σε διαπιστευμένους/ πιστοποιημένους διαμεσολαβητές καθώς και σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων. Προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους έχουν ήδη παρακολουθήσει το σεμινάριο « σχολική διαμεσολάβηση και πρόληψη σχολικής βίας»

Σημ: Μέγιστος αριθμός εκπαιδευομένων : 25 (είκοσι πέντε) άτομα.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

 1. Αίτηση
 2. Επικυρωμένο αντίγραφο πιστοποιητικού διαπίστευσης/πιστοποίησης διαμεσολαβητή.
 3. Αντίγραφο καταθετηρίου τραπέζης για την καταβολή των διδάκτρων.

Δίδακτρα
Το ποσό των διδάκτρων 270,00 ευρώ καταβάλλεται είτε σε λογαριασμό του
ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ στην τράπεζα EUROBANK ERGASIAS A.E. είτε με πιστωτική κάρτα μέσω του live pay της παραπάνω τράπεζας.
AΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 0026.0050.38.0200751561
IBAN: GR7002600500000380200751561

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο ανωτέρω εκπαιδευτικό σεμινάριο καταθέτονται στην Γραμματεία του ΚΕ.ΔΙ.Π. μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και λαμβάνεται αρ. πρωτοκόλλου που αποδεικνύει τη σειρά προτεραιότητας.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Γραμματεία του ΚΕ.ΔΙ.Π. στο τηλέφωνο: 210 4296022, http://www.kedip.gr, email: [email protected]

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ