Τριήμερο Σεμινάριο στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση από το ΚΕ.ΔΙ.Π.

Τρίτη, 16/02/2016

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚO ΣΕΜΙΝΑΡΙO ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ
1ο Επίπεδο « Εισαγωγή στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση»
(9ος κύκλος εκπαίδευσης)

1, 2 & 3 Απριλίου 2016

Το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιώς (ΚΕ.ΔΙ.Π.) σε συνεργασία με τον διεθνούς φήμης μη κερδοσκοπικό φορέα οικογενειακής διαμεσολάβησης “MiΚΚ e.V.” (http://www.mikkev.de/english/englisch/) διοργανώνει τριήμερο σεμινάριο στην οικογενειακή διαμεσολάβηση (family mediation) στα Ελληνικά με τίτλο «Εισαγωγή στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση» (Introduction to family mediation), διάρκειας 20 ωρών.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί τις ημέρες Παρασκευή 1 από 16:00 έως 20:30, Σάββατο 2 και Κυριακή 3/4/ 2016 από τις 9:00 π.μ έως τις 18:00 μ.μ.

Εκπαιδευτές : Σπύρος Λειβαδόπουλος – Μαρία Χατζηλεωνίδα
Κόστος συμμετοχής: 450 Ευρώ.

Δηλώσεις συμμετοχής έως 28/3/2016

Για το πρόγραμμα εκπαίδευσης στην οικογενειακή διαμεσολάβηση (1o επίπεδο), το ΚΕΔΙΠ συνεργάστηκε με την Γερμανική εταιρεία διεθνών διαμεσολαβήσεων και εκπαιδεύσεων MIKK e.v. H Μikk e.v. έχει διακριθεί για την δραστηριότητα της στον τομέα των οικογενειακών διαμεσολαβήσεων λαμβάνοντας βραβεία από τους οργανισμούς Germany Land Of Ideas και Association for conflict resolution International Chapter. Το 2011 μέσω του προγράμματος ΤΙΜ ( training in international family mediation) της Ε.Ε. ανατέθηκε στη Μikk να εκπαιδεύσει περί τους 70 διαμεσολαβητές από διάφορα κράτη της Ευρώπης σε κοινό πρόγραμμα εκπαίδευσης στην οικογενειακή διαμεσολάβηση (http://www.mikkev.de/english/englisch/ ). Η Mikk e.v εξειδικεύεται στην διεθνή οικογενειακή διαμεσολάβηση και εκπαιδεύει διαμεσολαβητές από διαφορετικά κράτη στο συγκεκριμένο είδος διαμεσολάβησης. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης του 1ου επιπέδου αποτελεί εισαγωγή στην οικογενειακή διαμεσολάβηση. Διαρκεί τρεις ημέρες και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων : Επίπεδα και δυναμική συγκρούσεων στην οικογένεια- Στάδια κατά τη διάσταση και το διαζύγιο, θεματική περιπτώσεων διαμεσολάβησης κατά τη διάσταση και μετά το διαζύγιο, εργαλεία και μεθοδολογία στη διαμεσολάβηση οικογενειακών υποθέσεων, διαχείριση της επικοινωνίας στην οικογενειακή διαμεσολάβηση, συμφωνίες σε θέματα που ρυθμίζουν τις σχέσεις γονέων – παιδιών, συμφωνίες σε οικονομικά ή περιουσιακά θέματα, «μεικτές» οικογένειες, διασυνοριακή οικογενειακή διαμεσολάβηση, πρακτικές ασκήσεις και παίγνια ρόλων. Το ως άνω πρόγραμμα έχει ως σκοπό να εισάγει τους διαμεσολαβητές στην οικογενειακή διαμεσολάβηση τονίζοντας τις ιδιαιτερότητες , τις απαιτήσεις αλλά και την μεθοδολογία στο συγκεκριμένο είδος διαμεσολάβησης. Το πρόγραμμα διδάσκεται στα Ελληνικά και είναι προσαρμοσμένο στην Ελληνική πραγματικότητα με παίγνια ρόλων που προσομοιάζουν σε αληθινές υποθέσεις. Η επιμέλεια του συγκεκριμένου προγράμματος έχει γίνει από τους εκπαιδευτές : 1) Dr. Jamie Walker (http://jamiewalker.net/index/index.php) και 2) Σπύρο Λειβαδόπουλο.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ