Βασική Εκπαίδευση Διαμεσολαβητών στη Θεσσαλονίκη από το ADR Hellenic Training Hub, 6 – 9 Σεπτεμβρίου

Τρίτη, 02/07/2024

Βασική Εκπαίδευση Διαμεσολαβητών στη Θεσσαλονίκη από το ADR Hellenic Training Hub, 6 – 9 Σεπτεμβρίου 

50 ώρες εξ αποστάσεως (e-learning) και 50 ώρες δια ζώσης

 

 • Δίδακτρα: 1.400 ευρώ
 • Εarly bird: 1.190 ευρώ για εγγραφές έως και 30/08/2024
 • 990,00 ευρώ για εκπαιδευόμενους κάτω των 35 ετών για εγγραφές έως 30/08/2024 (Δυνατότητα πληρωμής με έως και 6 άτοκες δόσεις).
 • Προνομιακή Έκπτωση 20% και στα 12 προγράμματα μετεκπαίδευσης του φορέα μας (περιλαμβάνονται και η κτηματολογική και η οικογενειακή)
 • Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιούνται πάντοτε ανελλιπώς!

Το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών ADR HELLENIC TRAINING HUB ανακοινώνει  νέα Βασική Εκπαίδευση Διαμεσολαβητών που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, συνολικής διάρκειας 100 ωρών (50 ώρες  δια ζώσης και 50 ώρες εξ αποστάσεως),  σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Ν.4640/2019.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 

τηλ. 6977260901 - Εύη Αυλογιάρη, Πρόεδρος και Lead Trainer

τηλ. 6984892614 - Νίκος Καραγιαννάκης, Γενικός Διευθυντής και Lead Trainer

www.avlogiari.gr

email: [email protected] 

Το πρόγραμμα 100 ωρών βασικής εκπαίδευσης κατάρτισης Διαμεσολαβητών περιλαμβάνει 3 ενότητες: 

Μέρος 1ο: Σεπτέμβριος 6 - 9/2024, 40 ώρες με φυσική παρουσία στο εκπαιδευτικό κέντρο του Φορέα μας στη Θεσσαλονίκη (εντατική εκπαίδευση με προσομοίωση ρόλων και τεχνικές διαμεσολάβησης).

Μέρος 2ο: E-learning παρακολούθηση μαθημάτων στην πλατφόρμα του φορέα μας (βίντεο και θεωρία διαμεσολάβησης, τεχνικών δεξιοτήτων διαμεσολάβησης, νομική ύλη διαμεσολάβησης πολλαπλά τεστ αξιολόγησης, προετοιμασία για τις εξετάσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης και νομική ύλη) διάρκειας 50 ωρών.

Μέρος 3ο: Παρακολούθηση 10 ώρες με φυσική παρουσία στο εκπαιδευτικό κέντρο του Φορέα μας στη Θεσσαλονίκη, προσομοίωση ρόλων ολοκληρωμένης διαδικασίας διαμεσολάβησης, γραπτές εξετάσεις στη θεωρία της διαμεσολάβησης και προφορικές εξετάσεις στην προσομοίωση ρόλων, σε ημερομηνία που καθορίζεται σε συνεννόηση με τους εκπαιδευόμενους.

Σημείωση: Μετά το πέρας της βασικής εκπαίδευσης, οι εκπαιδευθέντες θα έχουν συνεχή πρόσβαση για επανάληψη στην πλατφόρμα e-learning του ADR Hellenic, έως και το πέρας των εξετάσεων στο ΥΔΔΑΔ.

Η εκπαίδευση των υποψηφίων διαμεσολαβητών γίνεται σε μικρά τμήματα έως και  8 ατόμων από τους εκπαιδευτές, Εύη Αυλογιάρη και Νικόλαο Καραγιαννάκη (Lead Trainers), Κωνσταντίνο Τερζή, Μαρία Τσώλου και Δέσποινα Λυπηρίδου με μεγάλη διδακτική εμπειρία (πέραν των 10 ετών)στην Ελλάδα (ADR HELLENIC, ΕΛΚΕΔ, ΙΚΔΘ, ΙΝΚΑΔΑ) και στο εξωτερικό, σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και οργανισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα, αφού παρακολουθήσουν το πλήρες Πρόγραμμα της Βασικής Εκπαίδευσης των 100 ωρών και περάσουν με επιτυχία τη γραπτή και προφορική αξιολόγηση στο τέλος του προγράμματος, να λάβουν Αναγνωρισμένο Τίτλο Διεθνούς Διαπιστευμένου Διαμεσολαβητή (International Certified Mediator) από το International Mediation Institute (ΙΜΙ) και θα μπορούν άμεσα να εγγραφούν στο διεθνή κατάλογο διαμεσολαβητών του ΙΜΙ, εφόσον το επιθυμούν.

Στη συνέχεια, οι καταρτισθέντες διαμεσολαβητές συμμετέχουν στις εξετάσεις που ορίζονται στο αρ. 28 του ν.4640/2019, ώστε να λάβουν τη διαπίστευσή τους από το ΥΔΔΑΔ.

 

Γιατί να εκπαιδευτείτε μαζί μας;

 • Βασική εκπαίδευση – Διάρκεια 100 ώρες:

50 ώρες e-learning εκπαίδευση και 50 ώρες δια ζώσης

 • Κλειστά τμήματα έως 8 άτομα
 • Έμπειροι εκπαιδευτές και ομάδα που εκπαιδεύει μαζί εδώ και 10 χρόνια με πρόγραμμα που έχει δημιουργήσει η  Lead Τrainer Εύη Αυλογιάρη
 • Διεθνής πιστοποίηση ΙΜΙ
 • Προνομιακή Έκπτωση 20% και στα 12 προγράμματα μετεκπαίδευσης του Φορέα μας 
 • Κέντρα Εκπαίδευσης και στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη
 • Ευέλικτες ημερομηνίες για τη δια ζώσης εκπαίδευση που καθορίζονται σε συνεργασία με τους συμμετέχοντες 
 • Συνεχής επικοινωνία με τους εκπαιδευτές και πριν και μετά την εκπαίδευση

 

Οι εκπαιδευτές του  ADR HELLENIC :

 • Πιστεύουν και αγαπούν αυτό που κάνουν 
 • Είναι αποτελεσματικοί
 • Έχουν εκπαιδεύσει ως ομάδα από το 2012 έως και σήμερα, πάνω από 2.000 διαμεσολαβητές σε Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό.
 • Έχουν  διενεργήσει  πολλές εμπορικές και αστικές διαμεσολαβήσεις , σε Ελλάδα,  Κύπρο και διεθνώς.

 

Η εκπαίδευση:

 • Ενσωματώνει τα πιο διαδεδομένα και αποτελεσματικά μοντέλα βιωματικής εκπαίδευσης
 • Εστιάζει στην πρακτική άσκηση
 • Ατομικό feedback ( ανατροφοδότηση )  σε κάθε εκπαιδευόμενο σε όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης
 • Συνεχής υποστήριξη και μετά το τέλος της εκπαίδευσης
 • Με την εγγραφή σας στη βασική εκπαίδευση, έχετε άμεσα πρόσβαση στην πλατφόρμα e-adrhellenic.com. Η e-learning εκπαίδευση περιλαμβάνει μαγνητοσκοπημένες ενότητες με τη θεωρία της διαμεσολάβησης, των δεξιοτήτων του διαμεσολαβητή,  τα στάδια, τη νομοθεσία, υποδείγματα, τεστ κλπ.Μπορείτε να την παρακολουθήσετε από τον υπολογιστή σας, από το κινητό σας τηλέφωνο, από τάμπλετ, οποιαδήποτε ώρα, οπουδήποτε θέλετε και με το δικό σας ρυθμό. Hπρόσβαση στην e-learningπλατφόρμα παρέχεται έως και τις εξετάσεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για επαναλήψεις και τεστ.

 

Μετά το τέλος της βασικής εκπαίδευσης:

 • Θα έχετε αποκτήσει εκτός της θεωρητικής κατάρτισης και σε πρακτικό επίπεδο όλες τις ιδιότητες του Διαμεσολαβητή, Διαδικαστικές/Επικοινωνιακές Δεξιότητες, Δεξιότητες Διαπραγμάτευσης, Δεξιότητες Διαχείρισης.
 • Θα μπορείτε στην πράξη να διεξάγετε αποτελεσματικές διαμεσολαβήσεις.

 

Διαδικασία συμμετοχής - αίτηση εγγραφής στη Βασική Εκπαίδευση Διαμεσολαβητών:

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στην εκπαίδευση μπορούν να λάβουν μέρος όσοι έχουν τίτλο σπουδών Ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της ημεδαπής (ήτοι απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης)ή αντίστοιχου τίτλου σπουδών σχολών της αλλοδαπής, νόμιμα αναγνωρισμένου στην ημεδαπή. 

Η προτεραιότητα καθορίζεται από τον χρόνο υποβολής της την αποστολή αίτησης  μαζί με την καταβολή των διδάκτρων και του αποδεικτικού εγγράφου κατάθεσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Αιτήσεις που υποβάλλονται χωρίς να έχουν καταβληθεί τα δίδακτρα δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

Η παρουσία των υποψηφίων καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης των 100 ωρών (δια ζώσης και εξ’αποστάσεως) είναι υποχρεωτική για την ολοκλήρωση της βασικής εκπαίδευσης διαμεσολαβητή.

Όποιος/-α επιθυμεί να συμμετάσχει στον κύκλο βασικής εκπαίδευσης διαμεσολαβητών πρέπει να:

πρέπει να αποστείλει ηλεκτρονικά στο email: [email protected] με σημείωση «Βασική Σεπτεμβρίου Θεσσαλονίκη» όλα τα κάτωθι:

α) την αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη και

β) το παραστατικό καταβολής των διδάκτρων ποσού 1.400 ευρώ ή early bird 1.190 ευρώ αν γίνει η κατάθεση έως και 30/08/2024  ή  990 ευρώ για κάτω των 35 ετών εάν γίνει κατάθεση έως και 30/08/2024, στον Τραπεζικό Λογαριασμό με δικαιούχο:

ADR HELLENIC TRAINING HUB

ΙΒΑΝ: GR8701102110000021100657655

Εθνική Τράπεζα Ελλάδος

Swift: ETHNGRAA

Αιτιολογία: Βασική Σεπτεμβρίου Θεσσ «Ονοματεπώνυμο Εκπαιδευόμενου»

*Τα τραπεζικά έξοδα μεταφοράς βαρύνουν εξ ολοκλήρου τον/την καταθέτη*

 

Το ποσό των διδάκτρων μπορεί να καταβληθεί και με πιστωτική κάρτα (έως και 6 άτοκες δόσεις).

Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης της εκπαίδευσης από τον εκπαιδευόμενο τα καταβληθέντα δίδακτρα δεν επιστρέφονται. 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ADR HELLENIC

Το ADR HELLENIC είναι ένας ευρωπαϊκός οργανισμός που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2012 με σκοπό την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών διαμεσολάβησης, υπηρεσιών εκπαίδευσης στη διαμεσολάβηση και γενικότερα στην επίλυση συγκρούσεων, τόσο στην Ευρώπη, όσο και διεθνώς και Φορέας Κατάρτισης Διαμεσολαβητών αδειοδοτημένος από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με εκπαιδευτικά κέντρα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη.

Από το 2014 το ADR Hellenic είναι αποκλειστικός πάροχος εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Αλεξανδρούπολης  ενώ από το 2015 είναι ιδρυτικό μέλος του Βαλκανικού Οργανισμού Επίλυσης Διαφορών και παρέχει υπηρεσίες βασικής εκπαίδευσης διαμεσολαβητών στην Ευρώπη και διεθνώς. Συνεργάζεται επίσης με το Πανεπιστήμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και προσφέρει Προγράμματα Εξειδίκευσης στον τομέα της Διαμεσολάβησης.

Έχουν εκπαιδευτεί από τον  Φορέα μας τόσο στη βασική Εκπαίδευση Διαμεσολαβητών όσο και σε προγράμματα μετεκπαίδευσης πάνω από 3.000 διαμεσολαβητές σε Ελλάδα, Κύπρο και διεθνώς από το 2012 έως σήμερα.

Tο ADR Hellenic είναι το μοναδικό κέντρο στην Ελλάδα που παρέχει όλα τα Qualifying Assessment Programs του International Mediation Institute (I.M.I) και πιστοποιεί τις επαγγελματικές ικανότητες διαμεσολαβητών από όλο τον κόσμο, ώστε αυτοί να συμπεριληφθούν στην επίσημη λίστα των Διεθνών Διαμεσολαβητών του Ι.Μ.Ι. Πλέον από το 2019 το πρόγραμμα Βασικής Εκπαίδευσης-Κατάρτισης του ADR HELLENIC είναι πιστοποιημένο από το διεθνούς φήμης Ινστιτούτο, Ιnternational Mediation Institute (IMI) ως IMI Certified Mediator Training Program (IMI CMTP).

Ανάμεσα στα πρωτοποριακά προγράμματα που έχουμε δημιουργήσει ανήκουν η Επίλυση Συγκρούσεων στον Χώρο Εργασίας, η Διαδοχή στην Οικογενειακή Επιχείρηση, η Διαμεσολάβηση στις Οικογενειακές Επιχειρήσεις, οι Διαπραγματεύσεις για την Επίτευξη Επαγγελματικής Συμφωνίας, η Προχωρημένη Διαμεσολάβηση, η Ενσυναίσθηση και Σχολική Διαμεσολάβηση, η Νευροεπιστήμη και Διαμεσολάβηση, η Γλώσσα του Σώματος, οι Επικοινωνιακές Δεξιότητες, η Ενδοεταιρική Διαμεσολάβηση, η Επίλυση συγκρούσεων στον Αθλητισμό, η Οικογενειακή, Τραπεζική και Κτηματολογική Διαμεσολάβηση και  Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Διαμεσολαβητών (Τrain the Trainers). 

Εξειδικευόμαστε επίσης στην Ιατρική και Βιοηθική Διαμεσολάβηση και στην εκπαίδευση ιατρών σε ήπιες δεξιότητες. Σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, συμμετείχαμε το 2018 σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα για την αύξηση της ενσυναίσθησης των φοιτητών ιατρικής και πλέον συνεργαζόμαστε με ιατρικές σχολές του εξωτερικού για την υλοποίηση της Εκπαίδευσης στην Ενσυναίσθηση και στις Επικοινωνιακές Δεξιότητες στην Κλινική Πράξη.

Από το 2019 το ADR HELLENIC έχει δημιουργήσει ασύγχρονα προγράμματα e-learning στην ελληνική και αγγλική γλώσσα (e-adrhellenic.com) πιστοποιημένα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ανεξάρτητης Πιστοποίησης στην Ηλεκτρονική Μάθηση (ECICEL).

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ